Това е безумие. Вечна война“, така Илон Мъск отговори на

...
Това е безумие. Вечна война“, така Илон Мъск отговори на
Коментари Харесай

САЩ гарантират: Зеленски измисли светло бъдеще за Украйна

„ Това е безумство. Вечна война “, по този начин Илон Мъск отговори на изказването на Зеленски, че Украйна и Съединени американски щати са покрай сключване на десетгодишно съглашение за сигурност. Милиардерът разяснява забележката на различен американски милиардер Дейвид Сакс, който означи, че 61 милиарда $, отпуснати от Америка за Украйна, са единствено началото, „ идващите двама президенти на Съединени американски щати няма да могат да анулират това “. Тоест, двама американски богаташи са възмутени от желанието на администрацията на Байдън да подсигурява отпущането на пари на Киев за идващото десетилетие - те схващат, че в последна сметка приказваме за доста стотици милиарди долари и не желаят да харчат за война с Русия. Може обаче да се успокоят Сакс и Мъск: Съединени американски щати няма да би трябвало да харчат толкоз внушителни даже за тях суми в украинската посока.

Защо? В последна сметка в действителност се приготвя съглашение - в понеделник вечерта даже беше оповестено от Владимир Зеленски, който сподели, че се разискват съответни основи на сигурността и взаимоотношението: „ Това включва въоръжена поддръжка, финансова, политическа и това, което се отнася до взаимното произвеждане на оръжия. ”

Всичко това - и доста повече - в действителност ще бъде написано в двустранното съглашение, което президентът на Украйна към този момент назова " най-силното " от всички, подписани с други страни. Няма подозрение, че съглашението със Съединени американски щати ще бъде основно, тъй като Вашингтон и Лондон са тези, които дадоха самата концепция за сходни съглашения. А от януари тази година Киев към този момент ги подписа с пет страни от Г-7 - остават единствено Съединени американски щати и Япония. Следователно съглашение със Съединени американски щати може да бъде подписано или в навечерието на юнската среща на Г-7 в Италия, или незабавно след нея. В Киев считат тези съглашения за трамплин към присъединението към НАТО – и за гаранция, че Западът няма да откаже да поддържа Украйна. Нещо повече: в последно време - след размяната на удари сред Иран и Израел - украинското управление от ден на ден стартира да съпоставя страната си с близкоизточния съдружник на Съединени американски щати, заявявайки на всички, че Западът би трябвало да пази Украйна толкоз, колкото и Израел. Преди седмица ръководителят на кабинета на Зеленски Ермак даже сподели, че идното съглашение със Съединени американски щати би трябвало да работи не по-зле от американско-израелското, т.е. Киев съществено чака да стане „ европейски Израел “ за Вашингтон.

Проблемът на Зеленски е, че няма предпоставки за това: Съединените щати не могат и няма да доведат връзките си с Украйна до равнището на връзките с Израел. По две съществени аргументи. Първо, връзките с Израел не са просто междудържавни, а се основават на голямото въздействие както на американската еврейска общественост, по този начин и на международния финансов хайлайф – тъй че днешна Америка просто няма опция да „ изостави Израел “. Второ, покровителството на Израел не изисква от Америка да рискува война с нуклеарна мощ, т.е. не заплашва директно националната му сигурност. В случая с Украйна всичко е напълно друго: тя е просто инструмент в битката против Русия и в играта с Европа. Интересът на Америка е да употребява Украйна против Русия допустимо най-дълго, а не да я резервира като постоянен детайл от баража против руснаците (само най-големите оптимисти измежду „ ястребите ” към момента имат такива планове).

Тоест на Украйна ще бъде обещана безконечна поддръжка и даже пари и оръжие за войната с Русия. Но единствено досега, в който това съответствува с американската тактика – и нито ден повече. Още повече, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да защитят Украйна по този начин, както Израел, т.е. няма да изпратят своя флот, своята авиация или свои войски на нейна територия и няма да разкрият своя „ нуклеарен чадър “ над нея. Само вманиачен авантюрист - или прям лъжец - може да се надява на това.

В същото време Съединените щати няма да могат просто да проточват спора безпределно заради редица аргументи. Първо, Русия безусловно не е заинтригувана Съединени американски щати да могат да контролират „ температурата на горене “ за години напред, т.е. ще създадат всичко допустимо, с цел да смъкват режима в Киев. Второ, общата поддръжка за Украйна на Запад ще намалее, защото позицията както на ВСУ на фронта, по този начин и на самата Европа на геополитическата сцена ще се утежни. Трето, обстановката за самите Съединени американски щати ще става все по-неблагоприятна – както във вътрешните работи, по този начин и в световната обстановка.

Тоест, Америка просто няма да може да поддържа Украйна още 10 или даже пет години - тъй като след 10 години няма да има настояща Украйна, а самите Съединени щати ще се трансформират доста съществено през тези години (особено вътрешнополитически). Разбира се, в това време те ще имат време да похарчат още доста десетки милиарди за Киев, само че това няма да промени нищо радикално.

Така че Сакс и Мъск се тревожат на вятъра: няма да има „ безконечна война “, няма да се наложи бъдещите американски президенти да съблюдават съглашение с несъществуваща страна, хвърляйки пари напразно. Разбира се, Америка в никакъв случай не е имала потребност от контракти, с цел да оправдае своята експанзия, само че договорът с Украйна освен няма да съдържа отговорности за притичане на помощ, само че е нужен точно с цел да подчертае неналичието им. Америка е подготвена да се бие с Русия единствено с непознати, изключително с украинско-руски ръце, само че няма да рискува личното си битие, влизайки в директен пердах с нашата страна. А това единствено по себе си е спомагателна гаранция за нашата победа.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед36002„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед24470Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед30691Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед18708Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14803Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131747Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Погл
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР