Всички вдигат рамене за уличната лампа, изгорила дете във великотърновското

...
Всички вдигат рамене за уличната лампа, изгорила дете във великотърновското
Коментари Харесай

Всички вдигат рамене за лампата, изгорила дете

Всички подвигат плещи за уличната лампа, изгорила дете във великотърновското село Миндя. В събота 10-годишно момче влезе в болница, откакто бе ударено от ток при игра на баскетбол. Момчето е потърпевшо откакто се е допряло до мантинела напрегнат, над която е инсталирана улична лампа и баскетболен панер. „ Най-вероятно е зародил проблем с електрозахранването на уличната лампа и ток е тръгнал по мантинелата изпод, за която се е хванало детето “, описа кметът на село Миндя Иван Иванов, където се е случил случаят. Той е оказал първа помощ на 10-годишното дете, което е било с обгорели ръце. Момчето е признато в реанимацията на горнооряховската болница „ Св. Иван Рилски “ с високо кръвно налягане и ниско наличие на О2 в кръвта, само че положението му е нормализирано.

Оказа се, че е инсталирана в прорез в всички правила не на електрически дирек, а на мантинела, на която е комплициран и баскетболния панер. Хората в селото я дефинират като самоделка, само че нито кметът, нито компанията по поддръжка на осветителните тела могат да дадат отговор по кое време, от кого и на какво съображение е направено безумието.

Участъкът под високо напрежение към този момент е обезопасен, а в региона стартира инспекция на всички осветителни тела.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР