Всички страни от Г-7 подкрепят Япония за провеждането на пълни

...
Всички страни от Г-7 подкрепят Япония за провеждането на пълни
Коментари Харесай

Япония отклонява въпроси за отлагане на Токио 2020

Всички страни от Г-7 поддържат Япония за провеждането на " цялостни " олимпийски и параолимпийски игри в Токио 2020. Това разгласи японският министър-председател Шинзо Абе след конферентен видео диалог за разискване на ограниченията против пандемията от ковид. Премиерът обаче отклони въпросите дали някой от другите водачи в икономическия пакт е обсъждал опцията за отсрочване или анулация на XXXII олимпиада.

Министърът по олимпийските въпроси на Япония Сейко Хашимото също употребява думата " цялостно " по отношение на семейството на игрите, планувани за интервала 24 юли-9 август. Тя приказва тази заран, часове преди МОК да стартира необятна полемика сред своите членове, националните олимпийски комитети и интернационалните спортни федерации по тематиката за организацията на олимпиадата това лято.

" Пълна олимпиада е това, към което се стремим. Ние ще дадем всичко от себе си, с цел да се подготвим за домакинство по график, по този начин МОК да бъде сигурен, че можем да се оправим с организацията на игрите ", съобщи Хашимото.- Тя изясни, че под " цялостна олимпиада " схваща " всяко съревнование да стартира в точния момент с аудитория по трибуните ".

От МОК към този момент оповестиха, че вид за осъществяване на олимпиадата в Токио 2020 без аудитория не съществува. Всички възможни други варианти ще бъдат разисквани посредством видео конферентна връзка през днешния ден.

До момента в Япония има регистрирани над 1400 позитивни теста за COVID-19 и 28 смъртни случая. Заради разпространяването на ковид в страната ще бъде изменен маршрутът на щафетата с олимпийския огън. Японската част от преместването на факела би трябвало да стартира на 26 март във Фукушима.

Традиционното запалване на олимпийския огън в антична Олимпия беше осъществено предходната седмица в лимитирано наличие. Щафетата на територията на Гърция пък беше прекратена, с цел да се избегне скупчването на тълпи на едно място.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР