Всички срокове за организиране на изборите извън страната са спазени.

...
Всички срокове за организиране на изборите извън страната са спазени.
Коментари Харесай

МВнР спазило всички срокове за организирането на изборите за граница

Всички периоди за образуване на изборите отвън страната са спазени. Това се дължи значително на положителното съдействие сред Министерство на външните работи и ЦИК. Развихме положителни взаимоотношения, подпомагащи организацията на изборния развой.

Това съобщи на брифинг заместник-министърът на външните работи Иван Кондов.

Той означи, че вотът на 9 юни се е оказал предизвикателство, тъй като за първи път взаимно ще се проведат избори за Народно заседание и членове на Европейския парламент.

Кондов означи, че във всяка секция би трябвало да има представител на страната . По думите му над 700 души ще бъдат командировани зад граница, с цел да може това да се реализира.

По думите му машините за вота ще дойдат сред 27 и 29 май. След това ще стартира тяхното изпращане, разясни той. Кондов уточни, че с машини ще се гласоподава в 245 секции отвън страната.

Той добави, че секциите в чужбина са общо 769 на брой, в 60 държави В 378 секции ще се проведат избори и за Европейски парламент.Избори за Екологичен потенциал се организират в страните-членки на Европейски Съюз, а отвън тях - единствено в дипломатическите представителства, сподели още Кондов.
 В половината секции зад граница няма да се гласоподава за Европейски парламент
В половината секции зад граница няма да се гласоподава за Европейски парламент

Машинно гласоподаване ще има в 245 секции в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР