Всички спортуващи хоратрябва да отделят достатъчно време за силовите тренировки,

...
Всички спортуващи хоратрябва да отделят достатъчно време за силовите тренировки,
Коментари Харесай

Жените трябва да наблягат повече на силовите тренировки


Всички спортуващи хора

би трябвало да отделят задоволително време за силовите тренировки, само че се оказа, че за дамите

е по-необходимо, в сравнение с даже за мъжете.

Това са посочили резултатите от изследване за мускулна маса на мъже и дами на възраст 18-88 години. Използвайки ядрено-магнитен резонанс на цялото тяло, откривателите са следили въздействието на възрастта, пола, телесното тегло и височината върху мускулната маса на огромна и разнообразна извадка - 468 мъже и дами.

Данните от проучването са посочили, че мъжете имат доста повече мускулна маса спрямо дамите, както в безспорни стойности, по този начин и по отношение на тяхната обща телесна маса. Мъжете,

също по този начин,

са несъразмерно по-мускулести в горната част на тялото, в сравнение с дамите.

Влиянието на мускулната маса върху костната компактност при по-възрастните дами е добре документирано и демонстрира, че по-ниският % мускулна маса може да бъде причина за по-високият риск от остеопороза при тях.

Ясно е, че колкото повече остаряваме, толкоз повече мускулна маса губим. Изследователите са разкрили, че този развой стартира на към 45 годишна възраст. При по-активните хора, които са натрупали нужното количество мускули в по-ранен стадий от живота, даже когато има спад, той няма да окаже такова въздействие, колкото при нетрениращите.

За дамите, които имат по-голямо влечение към костна недъгавост на по-късен стадий от живота, е целесъобразно да вършат повече силови тренировки на млади години.

Свързани публикации.. Тренировките могат да забавят стареенето 0 Тренировките на междинна възраст пазят сърцето 0 8 съвета за безвредни тренировки в горещините 0

Има още една забавна част от изследването, която демонстрира връзката сред височината на човек и загубата на мускулна маса. Докато при мъжете височината не оказва изключително въздействие, при дамите е открито, че колкото е по-висока е една жена, толкоз по-предразположена е към загуба на мускулна маса.

Съществува избрана негативна връзка сред мускулната маса и телесното тегло . Колкото по-голяма е телесната маса, толкоз по-малко се усилва мускулната.

С повишаване на възрастта,

физическото натоварване

става по-трудно. Затова е значимо дамите да стартират да натъртват на този вид тренировки, колкото се може по-рано. Въпреки че виждаме от ден на ден дами, дейни в CrossFit, повдигане на тежести и други сходни, силовите тренировки не са толкоз всеобщи, колкото би трябвало да бъдат.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР