Валежи от дъжд се очакват над крайните югозападни и южни

...
Валежи от дъжд се очакват над крайните югозападни и южни
Коментари Харесай

В следващите 48 часа опасност от наводнения в част от България

Валежи от дъжд се чакат над крайните югозападни и южни региони

През идващите 48 часа се покачва вероятността и от възможни наводнения в Западна и Южна България. През нощта против сряда над съвсем цялата страна ще доминира променлива облачност. Валежи от дъжд се чакат над крайните югозападни и южни региони, където на доста места ще са обилни по количества.

Ще духа слаб югоизточен вятър. Ще има условия и за мъгли тук-там из Тракия и Дунавската низина.

Минималните температури ще се покачат и ще са сред плюс 9°С и плюс 11°С. По-хладно ще се задържи единствено над котловините от Западна България – до 7-9°С, съобщава Meteo Balkans.

През деня в сряда облачността ще е по постоянно забележителна и на доста места, най-вече над Югозападна, Централна и Южна България - с превалявания от дъжд, ще има условия и за гръмотевици. След обяд ще стартира развиване на купесто-дъждовна облачност. Почти без превалявания ще е над Източна България

Очакваните оптимални температури ще бъдат сред 15° и 18°С.

През нощта против сряда ще доминира променлива облачност. Минималните температури ще са сред 7-8°С, а оптималните – към 16-17°С. До обяд облачността ще е раздрана, а след обяд от югозапад ще стартира и нарастване на облачността. Ще стартират и превалявания от дъжд, като по-значителни ще са късно след обяд и през нощта против сряда. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Ще се задържи най-вече облачно, дъждовно, а по билата и мъгливо. След обяд и с развиване на купсто-дъждовна облачност. През деня по-значителни ще са преваляванията над Рило-Родопската област. Над 1900 метра надморска височина се чакат и превалявания от сняг.

Ще духа мощен североизточен вятър, само че след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 1°.

През нощта против сряда ще доминира раздрана облачност. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. През деня ще е най-вече облачно. Ще има условия и за слаби превалявания от дъжд по Южното Черноморие.

Максималните температури ще са сред 14-15°С по Северното Черноморие и до 18-19°, по Южното Черноморие. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Очакват се обилни превалявания над Северна Македония, Гърция, Албания и Югозападна България. Над останалата част от полуострова облачността ще е раздрана. Ще имаме и повече слънчеви часове в Южна Гърция и по Адриатическото крайбрежие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР