Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Тайлър Фриц

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Тайлър Фриц
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна в Рим след здрава битка с Фриц

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Тайлър Фриц с 1:2 сета и отпадна на осминафиналите на Мастърса в Рим.
Прочетете още
Григор Димитров позволи пробив за 2:1, само че по-късно можеше да го върне незабавно. Въпреки това той изпусна две благоприятни условия за пробив и Фриц затвърди пробива - 3:1. Българинът беше близо да върне пробива при 3:2, когато изпусна пет благоприятни условия да пробие и се стигна до 4:2 за американеца. Фриц съумя да пробие за повторно - 5:2 и след 6:2 затвори първия сет в своя изгода.

Във втората част нямаше пробиви - 3:3. Срещата продължи без пробиви, само че първата ракета на България поведе с 5:4 и принуди Фриц да сервира за оставане в сета. Григор стигна до сетбол, само че американеца се измъкна - 5:5. Българският тенист поведе с 6:5 и още веднъж принуди американеца да сервира за оставане в сета. Гришо стигна до нов сетбол, само че Фриц още веднъж го избави и вкара мача в тайбрек. След вманиачен тайбрек Григор завоюва сета с 13:11 и вкара мача в трети съдбоносен сет.

В него Григор позволи ранен пробив, който беше затвърдена от Фриц - 3:0. Американецът проби за повторно при 5:1 и след 6:2 затвори сета, а с това и мача в своя изгода.

На четвъртфиналите Тайлър Фриц ще играе против спечелилия от двойката сред Александър Зверев и Нуно Боргес. 

Григор ппиключи шампионата със 100 точки за ранглистата и 88 440 евро от наградния фонд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР