Феникс — Върховният съд на Аризона в понеделник даде на

...
Феникс — Върховният съд на Аризона в понеделник даде на
Коментари Харесай

Съдът на Върховния съд на Аризона дава на щатската AG още 90 дни, за да обмисли правни действия за блокиране на почти пълната забрана на абортите от 1864 г.

Феникс — Върховният съд на Аризона в понеделник даде на основния прокурор на щата още 90 дни, с цел да вземе решение за по-нататъшни правни дейности при положение за 160-годишна съвсем цялостна възбрана на абортите, която законодателите неотдавна гласоподаваха да анулират.

Заповедта на Върховния съд на Аризона оставя в действие към този момент по-нов закон, който легализира абортите до 15 седмици от бременност. Освен това дава на основния прокурор Крис Майес повече време да реши дали да отнесе случая до Върховния съд на Съединени американски щати.

Майс изрази признателност за заповедта и сподели, че най-рано законът от 1864 година може да влезе в действие е 26 септември, като се броят преди малко предоставените 90 дни плюс още 45 дни, избрани в обособен случай.

През април Върховният съд на Аризона гласоподава за възобновяване на по-стария закон, който не планува изключения за обезчестяване или блудничество и разрешава аборти единствено в случай че животът на майката е в заплаха. Мнението на болшинството допуска, че лекарите могат да бъдат преследва...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР