Всички настояваме за големи промени в града и държавата, която

...
Всички настояваме за големи промени в града и държавата, която
Коментари Харесай

Ученици от “Ана Май“ превърнаха Сахат тепе в огромен пепелник

Всички настояваме за огромни промени в града и страната, която живеем, само че рядко обръщаме внимание на дребните неща. А в случай че самите ние се вършим, че не виждаме сякаш дребните проблеми, рискът по-късно да пренебрегнем сериозните е значителен. Един от подстъпите към Сахат тепе в центъра на Пловдив се е трансформирал в безспорна кочина. Стотици фасове от цигари застилат стълбите, които се качват нагоре към фамозната Часовникова кула. Стълби, по които всекидневно с изключение на пловдивчани, минават и доста туристи. 
Прочетете още
Причината за тази централизация на угарки навръх това място е елементарно обяснима- въпросните стълби се намират на по-малко от 10 метра от входа на професионалната гимназия по облекло " Ана Май ". В междучасията учениците излизат на открито и под " зоркия " взор на защитата бързо палят следващата за деня цигара. След това някои хвърлят угарката в коша, който е е подложен в подстъпа на стълбището, а други просто ги стъпкват върху паважа, който към този момент съвсем не се вижда. Емотикон, нарисуван върху кошчето, с горест гледа към килима от фасове, който свързва тепето с входа на гимназията. 

Далеч сме от мисълта, че единствено управлението на учебното заведение носи отговорност за нелицеприятната панорама. Тук под въпрос можем да сложим възпитанието, родителския надзор, безмълвното единодушие на родители и учители, с което десетки възпитаници пушат необезпокоявани пред входа на учебното заведение. Комбинацията от всички тези фактори трансформира тотално ценностната система на младежите, които стартират да считат, че е изцяло обикновено да нарушават разпоредбите и да живеят в кочина. Философията " Не ми пука " не е подобаваща нито за учениците, нито за техните учители. Но в случай че тийнеджърите ще не престават да пушат там, най-малко да бъдат по този начин положителни са си пометат фасовете. 



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР