Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Чехия и

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Чехия и
Коментари Харесай

Блинкън обсъжда подкрепата за Украйна в Чехия следващата седмица

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще посети Чехия и Молдова идната седмица.

Той ще участва на неофициална среща на външните министри на НАТО в Прага.

Това се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати от петък, представено от " Ройтерс ".

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на Европа и Евразия Джеймс О`Брайън сподели пред кореспонденти, че срещата ще приготви решения, които да бъдат взети на срещата на върха на НАТО през юли във Вашингтон.

" Не чакаме, че ще има покана за Украйна да се причисли към НАТО, само че считаме, че ще има забележителна проява на поддръжка за Украйна, защото тя работи, с цел да завоюва войната си ", сподели О`Брайън.

Това ще включва поддръжката на НАТО за построяването на бъдещите сили на Украйна и напъните да се помогне на страната да направи промени, нужни за присъединението на Украйна към Европейския съюз и НАТО, сподели той.
 Блинкън: Съединени американски щати не не разрешават на Киев да удря цели в Русия с американски оръжия
Блинкън: Съединени американски щати не не разрешават на Киев да удря цели в Русия с американски оръжия

До седмици ще се подпише съглашение за сигурност сред Съединени американски щати и Украйна

О`Брайън сподели, че Вашингтон е концентриран върху това да подсигурява, че Украйна може да успее както на бойното поле, по този начин и когато реши да подписа мир с Русия.

" Не виждаме президентът Путин да е заинтригуван от мира в този момент ", сподели О`Брайън. " Винаги сме заинтригувани да забележим, че когато Украйна е подготвена да подписа мир, тя е в положение да го направи при условия, които са сполучливи за Украйна. "

О`Брайън сподели, че Русия няма да може да нападна украински градове и цели по метода, по който го направи, без китайската поддръжка във войната. Съединените щати неведнъж са предупреждавали за избягването на глобите от страна на Русия посредством Китай и други страни.

" Изяснихме, че ще предприемем спомагателни стъпки против съответните забъркани китайски артисти и сме в настоящи съвещания с нашите европейски сътрудници ", предизвести О`Брайън.

Той счита, че че поддръжката за Русия би трябвало да спре.

Блинкън също по този начин ще се срещне с чешкия външен министър Ян Липавски и други високопоставени чиновници за полемики по отношение на продължаващата поддръжка за Украйна, взаимната рационализация на защитата и задълбочаване на енергийните връзки, съгласно изказването.

Докато е в Молдова, присъединението към Европейския съюз (ЕС) и енергийната сигурност, се споделя в изказването.

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин сподели в петък, че мирните договаряния за Украйна би трябвало да бъдат възобновени,

Путин сподели още, че диалозите би трябвало да отразяват " днешните действителности на място ".

Съединените щати ще дават на Украйна спомагателни 2 милиарда $ външно военно финансиране, сподели в сряда Блинкън. Той приказва на взаимна конференция в Киев дружно с украинския външен министър Дмитро Кулеба, като добави, че поддръжката ще бъде ориентирана към вложение в индустриалната база на Украйна.

" Всички погледи са ориентирани към обстановката на изток и североизток, изключително в Харков, тъй че последната поддръжка, която преди малко разгласих, и изключително спомагателните 60 милиарда $ финансиране, както знаем, идва в сериозен миг. Ние бързо доставяме муниции, бронирани транспортни средства, ракети, системи за противовъздушна защита, бързо ги доставяме на фронтовата линия, с цел да защитим бойците и да защитим цивилните. Що се отнася до противовъздушната защита, това, несъмнено, е главен приоритет и в нашите диалози ние разяснихме работата, която правим, с цел да намерим повече средства за противовъздушна защита и да ги доставим на Украйна ", сподели Блинкън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР