За втори път за по-малко от седмица Израел претърпя унищожителен

...
За втори път за по-малко от седмица Израел претърпя унищожителен
Коментари Харесай

Израел остава непокорен въпреки седмица на дипломатически удари

За повторно за по-малко от седмица Израел претърпя разрушителен удар от интернационален съд в петък, откакто Международният съд подреди прекъсване на нахлуване против град Рафа в Газа „ неотложно “.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху неведнъж е упорствал, че е нужна интервенция в Рафа, с цел да се победи Хамас — който провокира актуалните военни дейности с офанзивата си против Израел на 7 октомври — защото градът е последната огромна цитадела на въоръжените групировки в Газа.

Но в внезапно дефинирана заповед висшият съд на Организация на обединените нации съобщи филантропичните условия в града, който се трансформира в леговище за повече от 1 милион цивилни от война, избухнала предходната година, са били „ пагубни “ и че напъните на Израел да ги отбрани са били несъответстващи.

Заповедта постави завършек на седмица, която разкри възходящата дипломатическа изолираност на Израел, до момента в който войната в Газа продължава в осмия си месец, с прокурора в Международния углавен съд, който желае заповеди за арест на Не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР