Всеизвестно е, че алкохолът не влияе еднакво върху организма в

...
Всеизвестно е, че алкохолът не влияе еднакво върху организма в
Коментари Харесай

Пиянството на зодиите: кой как пие и какво му се случва като прекали с алкохола

Всеизвестно е, че алкохолът не въздейства еднообразно върху организма в другите интервали

Понякога изобилната приложимост не води до съществени последици, а има дни, когато още първите 50-100 грама могат да ви „ тушират ” и да ви донесат мощно главоболие на идващия ден.

Под диктовката на Луната

Медиците са открили, че тази разлика е обвързвана със скоростта на асимилиране на алкохола от стените на стомаха и от интензивността на черния дроб, върху който пада главното изпитание по преработката и детоксикацията на спирта. Астролозите пък са открили връзка сред отравящото деяние на високоградусните питиета и лунните етапи. Така че е задоволително да извършите информация с календара, с цел да установите по какъв начин ще ви подействат няколко чашки в избран ден.

В трите дни на новолуние – денят на новолунието по календара, както и денят преди и след него, е желателно да се въздържате напълно от алкохол. По това време биоритмите на организма са на най-ниското си равнище и не сте предпазени от отравяне. Черният дроб е едва деен, по тази причина пиенето по новолуние е гаранция за отравяне и тежък махмурлук.

Опасно време е и първият ден на първата четвърт. Тогава се следи несъгласуваност в активността на стомаха и черния дроб. Стените на стомаха бързо усвояват алкохола, а черният дроб към момента не е достигнал оптимума на своята преработваща дарба. В резултат рисковата централизация на алкохол в кръвта внезапно се покачва и се задържа дълго. Човек бързо се опиянява, а на идващия ден е като болен.

Третата рискова фаза на Луната са трите дни на пълнолуние. Това е и най-високият пик на биологическа интензивност на организма. Алкохолът се усвоява, само че и се преработва бързо. Затова човек неусетно надвишава нормата си, мозъкът му изключва, а физическата мощ остава на същото равнище. В такова положение му се коства, че морето е до колене, усеща се мощен и неизмеримо прелъстителен.

По пълнолуние и без стимуланти сме неуравновесени

Когато разсъдъкът изключи, пийналият е кадърен да направи неща, за които да съжалява цялостен живот (ако остане жив!). И по този начин, трите дни на пълнолунието останете трезви – боязън лозе пази! Макар че физиологическите последици на пиенето минават безболезнено.

И още един критически ден е първият от последната четвърт на Луната. Първата четвърт е рискова, тъй като в този интервал настава спад в виталната активност и на фона на високата усвояемост на алкохола от стените на стомаха (те се пренастройват по-бавно). Силно понижават и функционалностите на черния дроб. Пиенето в този ден съвсем неизбежно води до тежък махмурлук.

Ако въпреки всичко се постанова да обърнете няколко чашки, старайте се да правите това зловредно дело в интервал на растяща Луна – от новолуние до пълнолуние, като изключите първия ден на първата четвърт, и незабавно след новолуние до първия ден на последната четвърт. След като Луната навлезе в своята последна четвърт, е най-добре да се въздържате въобще от алкохол.

Равносметката е: в деня на новолуние по календара, в деня преди и след него не пийте въобще: ритмите са отслабени, черният дроб е безсилен. Същото се отнася и до всички „ демонски ” дни (9-и, 15-и, 23-ти, 29-и), както и за 14-ия лунен ден, когато всевъзможни течности носят замърсяване.

Мярка съгласно зодията

Има значение и в кой знак се намира Луната: най-безопасни са следствията от пиенето, когато тя минава през знака Водолей. Когато е в Лъв, алкохолът най-силно „ удря ” по сърдечния мускул. След това по степен на вредност се подреждат Стрелец (отслабен черен дроб), Риби, Скорпион, Рак, Козирог, Близнаци, Везни, Овен, Телец.

Астролозите означават, че въздействието на алкохола върху лицата, родени под другите зодиакални знаци, е друго.

За Овните пиенето е рисково. То или ги „ смъква ”, или ги тласка към безумни дейности. То така и така Овенът, даже когато е изтрезнял, първо работи, по-късно мисли.

Пийналите Телци са си напряко рискови. Обикновено индиферентни, в
дива гняв по оскъдни мотиви. И тогава демонстрират своята бича натура – с рогата напред!

За множеството Близнаци пиенето просто не е забавно. Те не трансформират очевидно своето въодушевление и жанр на държание. Затова в компания е по-добре да прибягват към други стимулиращи безвредни средства, основното измежду които за тях е забавната сказка.

Лъвовете също би трябвало строго да съблюдават мярка по две аргументи

Първо, алкохолът ненужно натоварва сърцето, което Лъвът би трябвало да пази. Второ – и може би най-главното: пиещият Лъв губи престиж в очите на обкръжението си. А това за него е еднакво на гибел. Затова, когато хваща чашката, той би трябвало да помни, че непотребната глътка ще го трансформира от цар на животните в… маймуна.

За Девите алкохолът е мощна отрова. Повечето Деви го усещат инстинктивно и по тази причина от техните редици излизат мнозина уверени съперници на спиртните питиета. А тези, при които вътрешният глас резервира безмълвие, е добре да помнят, че под влияние на алкохола черният им дроб стартира да работи мълниеносно – с всички произлизащи от това последици за здравето.

Везните нормално пият „ за компания ” и с цел да дадат образец, постоянно прекаляват. На тях така и така не им би трябвало доста.

За Скорпиона опиянението е доста рисково

Обикновено въздържан, той губи надзор над мощните си страсти и за разлика от Телеца, който е рисков за останалите, Скорпионът може да си самопричини толкоз зло, че да унищожи целия си живот. Пийналият Скорпион е претендент за самоубиец.

Стрелецът пие на драго сърце. И това е голяма заплаха. Колко надарени Стрелци са свършили като алкохолици! Черният му дроб зле се оправя с алкохолното натоварване и бързо стига до хепатит, а по-късно и до цироза.

На Козирога алкохолът не носи мечтаното разпределяне както на другите искащи да се „ отрежат ”

Проблемите си остават с него, а тъмните краски единствено се сгъстяват. Затова за него е неефикасно да пие.

Водолеите, пристрастили се към алкохола (а това при тях настава доста бързо), най-после по този начин унищожават нерваната си система, че се трансформират в невротици с треперещи ръце и неуверена походка. Често ги поразяват тремор и астма.

За Рибите спиртните питиета са безусловно противопоказани. Те бързо привикват, алкохолът стартира да не им стига и протягат ръка към опиатите. Освен това те доста мъчително претърпяват посталкохолния синдром -т. нар. махмурлук, тъй като организмът
свен това те доста мъчително претърпяват посталкохолния синдром -т. нар. махмурлук, тъй като организмът им е нестабилен към отравяне.

Както излиза наяве, нито един знак в Зодиака не излиза „ изсъхнал ” от алкохолната вакханалия.

Инфо: instyle.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР