Все по-трудно изглежда стабилно правителство след 2 октомври. Без ГЕРБ означава

...
Все по-трудно изглежда стабилно правителство след 2 октомври.
Без ГЕРБ означава
Коментари Харесай

Румен Христов: Вървим по пътя към кризата от 1997 г. Без ГЕРБ няма да има стабилно правителство

Все по-трудно наподобява устойчиво държавно управление след 2 октомври.

Без ГЕРБ значи несигурно държавно управление и нови избори последваща година. Не знам дали това е най-хубавият вид за България. Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в студиото на " Денят ON AIR ".

" Трябва да се видят стратегиите и задачите на предстоящ кабинет, в случай че има допирни точки - да се водят диалози. България е в рецесии и това може да се реши в постоянен кабинет. Ако стратегиите на политическите партии съответстват - ще има кабинет, в случай че не съответстват - ще се върви отново на избори. Тези, които са спънка за сформиране на държавно управление, ще понесат следствията при следващи избори ", разяснява Христов пред Bulgaria ON AIR.

Той посъветва другите партии да не слагат предварителни условия за договаряния с ГЕРБ - в случай че Борисов се отдръпна.
" ГЕРБ си има водач, неоспорим престиж е. Да не слагаме преди изборите още непреодолими условия и да не залагаме на заклинания, тъй като може събитията да наложат търсенето на допирни точки ", акцентира Христов.

И беше безапелационен, че нито една политическа партия не може да има парламентарно болшинство. И добави: " Всяко съдружно ръководство е ръководство на компромисите, въпросът е търпими ли са те ". Христов уточни, че в ГЕРБ-СДС работят по стратегии за решаването на рецесиите.

" Решение имаме, работим интензивно върху програмата. И ГЕРБ, и Съюз на демократичните сили са решавали доста тежки рецесии, помните 97 година каква беше злополуката. Да се надяваме, че до там няма да стигнем, макар че вървим ускорено в тази посока, поради приходите ", предвижда водачът на Съюз на демократичните сили.
Той разяснява и казуса със постройката, в която партията до скоро се обитаваше, само че беше обещана на европейските прокурори.
" Съюз на демократичните сили сега сме без постройка, тъкмо по време на изборите, хоумофис по време на акция сме. Тази постройка се употребява взаимно с неправителствена организация, както и други партии. Това че нямаме контракти, не значи, че не сме били там. Сградата има потребност от ремонт, поискахме гаранции, че ще бъдем върнати. Искаме един етаж като символика. Ние не желаеме по-хубави пространства, желаеме " Раковска " 134 от позиция на символиката. Обещаха ни, само че не го извършиха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР