Все по-честото използване на изкуствен интелект (AI) за създаване на

...
Все по-честото използване на изкуствен интелект (AI) за създаване на
Коментари Харесай

ЕС ще регулира инструменти, задвижвани от изкуствен интелект като ChatGPT

Все по-честото потребление на изкуствен интелект (AI) за основаване на наличие провокира разногласия по отношение на потреблението на материали, предпазени с авторски права.

В резултат на това законодателите в Европейския съюз гласоподаваха за правенето на нов законопроект, който да контролира потреблението на AI технологиите. Законопроектът има за цел да класифицира AI инструментите в разнообразни равнища на риск, като инструментите с висок риск ще подлежат на по-строги процедури за бистрота.

Предложеният от Европейски Съюз Закон за изкуствения разсъдък задължава инструментите за генеративен AI, като ChatGPT и Midjourney, да разкриват всяко потребление на наличие, предпазено с авторско право, по време на AI образованието си.

Това законодателство се преглежда като уравновесен метод сред несъразмерния контрол и свръхрегулирането, целящ да отбрани жителите, да насърчи напредъка и да подтиква икономическия напредък. Изминаха съвсем две години, откогато планът за правилник беше препоръчан за първи път.


 


Европейският мозъчен концерн Eurofi неотдавна разгласява издание, което включваше раздел за приложенията на AI и машинното образование (ML) във финансите в границите на Европейски Съюз.

Разделът включваше пет мини-есета за нововъведенията и регулирането на AI, като всички те засягаха идния Закон за изкуствения разсъдък.

Един от създателите, Джорджина Булкели, шеф на решенията за финансови услуги за района на EMEA в Гугъл Cloud, съобщи, че AI технологията е прекомерно значима, с цел да не се контролира добре. Тези събития следват загрижеността на надзорния орган на Европейски Съюз за данните по отношение на евентуалните проблеми със спазването на GDPR от страна на фирмите, работещи с AI в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР