Областният управител проф. Андрияна Андреева обяви процедура за възлагане на

...
Областният управител проф. Андрияна Андреева обяви процедура за възлагане на
Коментари Харесай

Област Варна търси спасители за 10 неохраняеми плажа през лятото

Областният шеф проф. Андрияна Андреева разгласи процедура за възлагане на социална поръчка за застраховане с водноспасителна активност през 2024 година на 10 неохраняеми морски плажове на територията на област Варна, които са изключителна държавна благосъстоятелност, оповестиха от пресслужбата на регионалната администрация.

На територията на община Варна това са плажовете " Буните 2-изток ", " Буните 2-запад " и " Фичоза ". В община Аврен са пясъчните линии " Романтика ", " Камчия - север 1 ", " Камчия - север 2 " и " Камчия - север 3 ". Останалите плажове са " Шкорпиловци – север ", " Шкорпиловци – юг " на територията на община Долни чифлик, както и плажът " Карадере " в Бяла.

От регионалната администрация допълват, че на плажовете ще бъдат разкрити 10 стационарни избавителни поста с най-малко двама спасители на всеки пост с работно време от 08:00 до 18:00 часа всеки ден в границите на три месеца от подписването на контракта, само че не по-късно от 15 септември.

През април тази година министърът на туризма със своя заповед е актуализирал описите на неохраняемите морски плажове, като за област Варна те са 28, а плажът Карадере в община Бяла е избран като морски плаж за природосъобразен туризъм, напомнят от регионалната администрация.

Срокът за подаване на предложения е 29 май 2024 година в това число.

Българска телеграфна агенция напомня, че през 2023 година след извършена социална поръчка бяха обезпечени водни спасители на осем плажа в три общини във Варненско.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР