Все още продължават търсенията за свободни места за празниците по

...
Все още продължават търсенията за свободни места за празниците по
Коментари Харесай

С около 14% са поскъпнали кувертите за новогодишната нощ

Все още не престават търсенията за свободни места за празниците по курортите както и в България, по този начин и в чужбина. В взаимозависимост от бюджета, с който човек разполага, преди няколко месеца бихме могли да намерим оферти с разнообразни цени, както и качеството, което ще получим ще е по отношение на определената цена.

Тази година нарастването в цените е 10-15% по-висока по отношение на миналата година по това време, като това важи за нашите курорти и дестинациите зад граница. Причината е основно поради енергийната рецесия и повишаването на ток и консумативи.

Най-предпочитаните зимни курорти в България си остават дестинациите: Банско, Боровец, Пампорово, Велинград, Сапарева баня, Хисаря, Сандански.

Най-добрия вид за намиране на почивки на преференциални цени е да се резервира още септември месец, с цел да намерим уместно място с добра цена. Относно къщите за посетители в България множеството са резервирани още през лятото, а за по-далечни пътувания, би трябвало да резервираме най-малко през юли, а в случай че сме избрали да почиваме в някоя прилежаща страна за коледните празници - до октомври.

Отново по данни на Национален статистически институт за предходната година месец декември в чужбина са пътували 551 012 българи.

С към 14% са поскъпнали кувертите за новогодишната нощ. От ресторантьорския отрасъл настояват, че това е минимално нарастване на фона на високите цени на храни, електрическа енергия и газ. Въпреки повишаването, към този момент има заведения за хранене, в които резервациите са на 100 % в огромните градове. 

Важно нещо, на което също би трябвало да обърнем внимание, когато приказваме за почивки, е резервации с подправени и подвеждащи предложения. Винаги би трябвало да следим деликатно от кого и какво купуваме, и във връзка с документите, които получаваме, когато резервираме пътуването.

Ако няма контракт от страна на туроператора например, да проверим наложително в регистъра дали има лиценз и дали този лиценз е деен, тъй като тъкмо с подобен вид предложения доста елементарно могат да ни излъжат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР