Времето се обръща днес. Средиземноморски циклон ни носи бурен вятър,

...
Времето се обръща днес. Средиземноморски циклон ни носи бурен вятър,
Коментари Харесай

Бурни ветрове, дъжд и сняг

Времето се обръща през днешния ден. Средиземноморски циклон ни носи плевел вятър, дъжд, а през нощна и сняг. В 14 области е разгласен жълт код за проливни дъждове.

До края на март времето ще е много динамично – с превалявания от дъжд и сняг, заяви Нова тв. Тъй като центърът на циклона се движи през страната ни, по студения фронт в понеделник ще чуем гръмотевици. В хода на деня вятърът ще се усилва от северозапад - по-късно следобяд и вечерта се чакат мощни пориви в Дунавската низина. От запад ще нахлува леден въздух, с който преваляванията по високото в западната половина на страната ще минават в сняг.

През нощта против вторник, в самия вторник и в сряда захлаждането ще обхване последователно по-голяма част от страната. Студеният вятър ще продължи да духа, а превалявания от тежък, влажен сняг се чакат на доста места в Предбалкана. В четвъртък, след малко прекъсване на преваляванията, над страната ще премине нов циклон. През нощта и рано сутринта в петък още веднъж на доста места в Западна и Централна България ще превали дъжд и сняг.

В петък следобяд и в събота времето ще се успокои за малко, само че в края на почивните дни още веднъж Балканите ще посрещнат обширна система с ниско атмосферно налягане, която ще донесе значителни превалявания и относително ниски температури тъкмо към посрещането на астрономическата пролет.

От неделя до сряда (21-24 март) още веднъж ще вали и още веднъж от север ще се спуска по-студен въздух, с който преваляванията на доста места, основно в северната половина на страната, ще са от сняг. Едва към 25 март времето ще поеме пролетен курс със прекъсване на преваляванията и последователно стопляне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР