Вратарят и титулярен капитан на Косово Самир Уйкани беше предпазлив

...
Вратарят и титулярен капитан на Косово Самир Уйкани беше предпазлив
Коментари Харесай

Вратарят на Косово оптимист за европейските квалификации

Вратарят и титулярен капитан на Косово Самир Уйкани беше внимателен в изявленията си пред публицистите преди началото на европейските квалификации.

Косово е вторият противник на България в група А, като мачът на стадион Фадил Вокри е в понеделник от 21.45 часа.

Самият Уйкани има проблеми в клубния си тим Ризеспор и през целия сезон е записал единствено 44 минути игра. Пратен е в младежкия тим и несъмнено му липсва игрова процедура. И защото е титулярен капитан, а постът е характерен, то доста е евентуално селекционерът Бернар Шалан да не го пусне като титуляр.
 " Имам проблеми с клуба, само че в този момент като се прибера от националния тим, ще го разгледаме. Първенството приключва след два месеца и ще забележим.

Попитан дали тимът няма да разпредели силите си за мачовете с Дания и България или пък ще се концентрира повече върху формалния мач, опитният 30-годишен вратар отговори: " Не имам вяра, че ще пазим силите си. Всеки мач е значим. Дания е доста мощна и е наслаждение, че са тук. Ще дадем най-хубавото от себе си.

Уйкани разяснява упоритостите на Косово в тази група, в това число силата на съперници като Англия, Чехия, Черна гора и България.

" Трябва да сме реалисти. Имаме гении и екипът се развива. Може да ги изненадаме, само че би трябвало да имаме и шанс.
 " Опитът в тима нараства с трупане на мачове в клубните тимове. Срещу нас имаме огромни национални тимове и с малко шанс имам вяра, че можем да ги изненадаме и да се надяваме на резултат, от който хората ще се радват ", сподели Уйкани след тренировката на тима.

В Косово се чудят и кой ще носи капитанската лента, в случай че треньорът извади от титулярния състав Уйкани поради неналичието на мачове на клубно равнище. Обикновено другият водач е Валон Бериша от Лацио, който обаче отпадна от групата поради контузия.

" Може да е Хекуран Криезиу, само че в случай че и Хекуран не играе, би трябвало да намерим някой различен, сподели с усмивка националният селекционер Бернар Шалан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР