Враждебната линия на балтийските страни доведе до прекъсване на повечето

...
Враждебната линия на балтийските страни доведе до прекъсване на повечето
Коментари Харесай

Русия обвинява балтийските страни за прекъсването на връзките им с федерацията

" Враждебната линия " на балтийските страни докара до спиране на множеството от връзките им с Русия , обявиха от съветското външно министерство в сериозни мнения, оповестени през днешния ден. Те също предизвестяват, че Москва ще отговори с асиметрични ограничения, най-вече в икономическата и директната сфера. Това предават от Reuters.

" Поради намерено враждебната линия на Вилнюс, Рига и Талин всички междудържавни, междуведомствени, районни и секторни връзки с Русия са прекратени ", уточни Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, пред държавната осведомителна организация РИА, базирайки се на столиците на Литва, Латвия и Естония.

Москва ще продължи да употребява дипломатически ограничения за влияние върху балтийските страни, добави тя. Без да прецизира за какви стъпки става въпрос от балтийските страни, Захарова сподели пред РИА, че Москва ще отговори на така наречен враждебни дейности на Латвия, Литва и Естония с асиметрични ограничения " на първо място в икономическа и директната сфера ".
 Балтика надалеч не е
Балтика надалеч не е " езеро на НАТО " - алиансът би трябвало да укрепи отбраната си

Страните от Алианса се нуждаят от по-добро схващане на рисковете за тяхната подводна инфраструктура и усъвършенствана сигнализация за въздържане на съветски бойкот и хибридни офанзиви

Припомняме, предходната седмица Естония упрекна Русия в нарушение на интернационалните разпореждания за въздушно пространство посредством. На 1 април президентът на Естония Алар Карис утвърди закон за , като към закона беше обяснено, че двустранните връзки сред двете страни би трябвало да се запазят единствено дотолкоз, доколкото са нужни.

В края на март ръководителят на естонската войска военачалник Мартин Херем уточни, тъй че страната " да е способна да нанесе уверено проваляне на съветските сили при възможна инвазия "

Балтийските страни са измежду тези, които са " надълбоко загрижени " за дейностите, които те нарекоха съветски шпионаж, показват от НАТО.

На 11 април стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е подписал с президента на Латвия Едгарс Ринкевичс. Като част от съглашението балтийската страна се ангажира да дава годишно военна помощ на Киев в размер на 0,25% от своя Брутният вътрешен продукт.

Във вторник държавното управление на, тактически безпилотни системи за наблюдаване и друга нужна логистика на въоръжените сили на Украйна.

Междувременно, Литва стартира интензивно усилване на своите военни сили и запаси за защита, като при започване на годината стартира от Германия. Очаква се също до края на 2025 година военната база в литовския град Шяуляй да получи. на 26 април.

Руската полиция разгласи през февруари естонския министър председател Кая Калас, министъра на културата на Литва и членове на предходния латвийски парламент за заличаване на монументи от руската ера.
 Русия наложи наказания на 347 политици и публични от Литва, Латвия и Естония
Русия наложи наказания на 347 политици и публични от Литва, Латвия и Естония

Санкциите са реципрочна мярка на враждебното отношение на прибалтийските държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР