Нашето общество е доказало, че може да успява, когато всички

...
Нашето общество е доказало, че може да успява, когато всички
Коментари Харесай

Радев: Нашето общество успява, когато всички обединим усилия за духовно израстване

Нашето общество е потвърдило, че може да съумява, когато всички ние обединим старания в името на духовното израстване , достолепието и благоденствието на народа ни. Когато на респект са образованието, науката и културата, а трудолюбието, всеотдайността, геният, честността са приети от цялото общество.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на обичайния банкет, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, оповестиха от пресцентъра на Президентството.

Държавният глава и неговата брачна половинка бяха домакини на събитието по случай днешния празник в Националния исторически музей . Гости на събитието бяха представители на академичната и научната общности, ръководители на просветителни институции, преподаватели, дейци на културата, общественици, хора на изкуството и представители на държавните институции.

В приветствието си към тях президентът уточни, че точно силата и хубостта на българската писменост, култура и просвета са съградили България като страна на духа и още преди хилядолетие я трансфораха в един от авторитетните културни и духовни центрове на Европа.

" Ние, българите, носим този неповторим и сърдечен празник в сърцата си освен тъй като нашата култура, просвета и нематериалност ни отредиха почтено място в европейската цивилизация, само че и тъй като запазиха народа ни и го преведоха през най-тежките тестванията на времето ", акцентира президентът.
 Празнични шествия по случай 24 май
Празнични шествия по случай 24 май

От висшите политици никой не взе думата пред събралото се голям брой

По думите му на президента Радев като директни наследници на святото дело на Кирил и Методий и на генерации всеотдайни български книжовници и просветители, наш дълг е да продължим да утвърждаваме и през днешния ден историческата задача на България.

" Това е призванието на родолюбци и просветители, осъзнали своята отговорност към отечеството и бъдните генерации ", уточни Радев.

Той се обърна с признателност към учителите, учените и откривателите, създателите и хората на изкуството и перото, представителите на читалищното, библиотечното и музейното дело.
 Снимка 666473
Източник:

" Нека запазим този дух на единство, освен в деня на празника, а и отсега нататък, с цел да пребъде България ", прикани още президентът в приветствието си към гостите.

" Само този, който не познава какъв брой коства разрухата на незнанието, може да се опасява от цената на образованието . Поклон пред просветителите на българския народ, цветущ празник! ". Toва съобщи в словото си пред Националната библиотека " Свети Кирил и Методий " във връзка празника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР