Волен Сидеров е сред водещите български политици, общественик, журналист, галерист

...
Волен Сидеров е сред водещите български политици, общественик, журналист, галерист
Коментари Харесай

Волен Сидеров хвърли бомба:  Написах на Бойко, че е „п**ка“ и ме почнаха с дела

Волен Сидеров е измежду водещите български политици, държавник, публицист, галерист и водач на партия „ Атака ”. Бил е депутат в няколко събрания, а името му като че ли е абонирано за всевъзможни кавги. Заради чепатия си темперамент атакист №1 е наказан за безчинство по няколко каузи.

В края на декември 2022 година Сидеров научава, че още веднъж попада под ударите на Темида и е притеглен като обвинен за осъществяване на закононарушение от общ темперамент. Оказва се, че за времето от 13 декември 2021 година до 8 юли 2022 година той е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи пренебрежение към обществото, които са събрани в едно дело. За „ дързостта ”  си би трябвало да заплати 10 000 лв. правосъдна гаранция.

Сидеров счита, че следващите обвинявания идват във връзка на журналистическото му следствие за татуираната полицайка Радева от Първо РПУ и едностранчивото показване на тематиката „ Украйна ” по Нова телевизия. Пред репортера на „ Уикенд ” Дани Златанчева Сидеров показа, че се усеща поръчан и обезпокоен за околните си.

 – Г-н Сидеров, някак си не е учудващо, че името ви е забъркано в поредност от кавги през 2022 година и даже сте притеглен като обвинен за осъществяване на закононарушение от общ темперамент. Какво се случва?

– Ще стартира по-отдалече. Аз съм човек на словото, стихотворец, журналист, публицист. В политиката влязох под напън. Много хора пристигнаха и ми споделиха, че пиша хубаво. Вече имах зад тила си хиляди написани публикации. Нека някой ми уточни различен политически водач с 5 книги и безчет телевизионни излъчвания. За страдание, към този момент има политици, които два листа не са написали. Те са артикул на така наречен „ планове ”. Хората отиват и гласоподават за човек, който не познават, нито знаят грамотността му. Аз съм привикнал на дисциплинираност, тъй като в продължение на години отговарях за 6 аналитични страници във в. „ Монитор ” всеки ден. Политическите водачи през днешния ден не обичат да четат и пишат. През 2003-2005 година бях водещ в телевизия „ Скат ”, само че взех решение да скоча в случката политика. Не съм артикул на посолства, на планове. Тогава мнозина ми споделяха: „ Давай, Волене ”. И се почна…

– Какво се почна?

– Натиск. Първите офанзиви започнаха, когато сътворих партия „ Атака ”. Почна се с автомагистрала „ Тракия ”. Там се пробваха да ме убият. Пътувах с кола след протест в Стара Загора. Беше 23 часа, мрачно, мокро, ръмеше дъжд. Бяхме единствено с водача. Изведнъж един автомобил ме удари от моята страна. Целта евентуално е била да се ударим в мантинелата и да се претрепем. Шофьорът ми овладя обстановката и оцеляхме. Делото се влачи 2 години. През това време се пробваха да ме изкарат гамен, стрелец и какъв ли не. Това повлия на гласоподавателите ми, въпреки че през 2006 година имах 650 000 гласоподаватели персонално за мен, не за партията ми. 

– Случката на автомагистралата е вашата първа хулиганска демонстрация, дано по този начин да назовем случая. Последната коя е?

– Имайте самообладание, ще стигнем и до нея. През 2006 година ми беше повдигнато обвиняване, че подстрекавам към лъжесвидетелстване починалия към този момент Павел Чернев. То падна в съда, само че 2 години бях унизен. Живеех на „ Петте кьошета ”, на първия етаж, в жилище на бащата на Капка – тогавашната ми жена. Сутрин в 6 часа звъняха двама униформени, призовкаджия и камерата на Би Ти Ви зад тях. Това се случваше няколко пъти. Капка също я привлякоха за обвинена. Тя не устоя на напрежението и направи импровизиран аборт. През 2008 година съдът отсъди, че сме почтени. С времето забелязах, че през 2-3 години някой прави по този начин, че да имам дело. Очевидно задачата е да ми се оказва напън.

– Имате ли „ нагласени ” каузи?

– През 2013 година дойдох във Варна. Имаше препирня с една дипломатка, пък се оказа, че не била такава. На летището отидохме да вършим протест против решение на регионалния шеф, който спря решение на общинските съветници да сменят турските имена с български. Тогава изпратиха подложен човек, който тежеше към 130-140 кг. Същият съобщи, че аз съм го блъснал и той е отскочил един метър. Е, по какъв начин ще стане? Аз съм 70 кг с облеклата. Всичко това отива на прокурор и става едно от многото каузи против мен. През 2015-а Сотир Цацаров събира всичките ми каузи, като вади преживелица от Батак през 2008 година

Реклама

Каква е тя?! Правихме протест, искахме 17 май да бъде ден за честване на геноцида над българите. Избрахме 17 май, тъй като тогава е било Баташкото кръвопролитие. Светият Синод таман беше канонизирал мъчениците. В същото време кметът на града правеше музикална стратегия с мажоретки. Пускаха музиката, с цел да ни заглушат. Отидох и дръпнах кабелите им. Това бе несъмнено като хулиганска постъпка, осъществена с особена смелост и цинизъм. Смятайте тази история, какъв брой години е седяла във фризера и е била извадена в подобаващия миг. Последва екшъна във ВИТИЗ, където никой не знае какво тъкмо се случи.

– Искате да кажете, че сте жертва?

– Упражниха принуждение върху мен. Този, който ме удари пред 100 камери и цяла България – Камен Попов, не получи присъда. Не беше наказан. През 2016 година ми се струпаха няколко обвинявания. Малкият Волен таман беше  на 2-3 месеца, Деница – млада майка. За да не ме подкарат на каузи, се съгласих на съглашение, а те ми направиха пробация. Три пъти в седмицата ходех да се подписвам в пробационната канцелария… Така стигаме до 2020 година, когато в студиото на малкия екран ни споделям: „ Нека всички да отидат всеобщо на черква ”. Тогава беше кулминационната точка на нервността Ковид-19. И хоп! – призовка, обвинявания от Столична дирекция на вътрешните работи, от прокурора Иво Боев. Призовавал съм бил към непокорство.

След 3 дни, отново от ефира на „ Алфа ”, приказвах за една прокурорка, която ме упрекна в неизвършени неща от мен и умря след време от рак. Всемирни закони! Веднъж ме бяха оповестили за общонационално търсене, въпреки че всички знаят адреса ми – от години работя на площад „ Славейков ”. Мисля, че тогава персонално Бойко Борисов подреди моето задържане, без съображение. Как да се укривам, като съвсем всеки ден съм в ефир?!

Арестът ми беше навръх Велики четвъртък през 2020 година Двама души ме водиха с белезници до Трето РПУ. Носеха маски. Едната беше жена. Направих комплимент на полицайката, а като излязох от ареста, й написах хайку. „ О, полицайке, Тодорова, в службата бъди сурова. Не вливай в сърцето си отрова ”. Подарих й го. Аз съм набожен човек и желая да кажа, че не трябва да се бъзикат с мен…

– А кой и за какво има интерес да ви тормози с каузи? Вече сте леко настрана от политиката…

– На Бойко Борисов съм написал SMS-и, които ще реша дали да обявявам. Той не понася някой да го подлага на критика и мисля, че за това се е заел с мен.

– Какво толкоз му написахте?

– Наистина ли желаете да знаете? Казах му, че е мъжки темперамент с пет букви, стартира с писмен знак „ п ”. Той не отговори. Изведнъж почват да се компилират случки, свързани с моето сякаш хулиганско държание от 2021 и 2022 година Сервираха ми ги в края декември 2022-а. Толкова са бързали, че даже са ми сбъркали името и са написали Волен Дочев, явно са копирали от някъде текста. Твърдяха, че би трябвало да бъда осъден с 10 000 лв. парична гаранция, импортирани до 3 януари 2023 година Беше по време на Коледните празници и банките не работеха. До 3-и не съумях.

Прокурор беше още веднъж Иво Боев. Имам възприятието, че е дадена инструкция да бъда мачкан. И имам трима „ обвинени ” за това. Двама отпадат по метода на отхвърлянето. Остава един, на който съм писал SMS-и. До къде ще стигне той, не зная? Дали ще ми създадат присъда – условна или ефикасна, отново не е ясно. Когато зрелищно ме задържаха, детето ми беше на 5 години. Разбираше всичко и плачеше, сподели: „ Татко, не желая да лежиш в пандиза ”.

Пълния текст четете на страниците на вестник „ Уикенд “
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР