Утрото в неделя е свежо и приятно. Минималните температури са

...
Утрото в неделя е свежо и приятно. Минималните температури са
Коментари Харесай

Времето в неделя: Слънчево утро, облаци и дъжд следобед

Утрото в неделя е свежо и прелестно . Минималните температури са сред 5 и 10 градуса, само че постепенно се покачват.

Днес ще доминира най-вече слънчево време. Следобед обаче ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. А оптималните температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса, като в София термометрите ще демонстрират към 19 градуса.

 Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота  Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас България 1 мин. Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас  Времето в събота: Слънчево в планините, повече облаци по Черноморието България 2 мин. Времето в събота: Слънчево в планините, повече облаци по Черноморието  Значителни превалявания в 10 области в четвъртък България 2 мин. Значителни превалявания в 10 области в четвъртък  Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота  Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас България 1 мин. Жълт код за мощен вятър в 6 области у нас  Времето в събота: Слънчево в планините, повече облаци по Черноморието България 2 мин. Времето в събота: Слънчево в планините, повече облаци по Черноморието  Значителни превалявания в 10 области в четвъртък България 2 мин. Значителни превалявания в 10 области в четвъртък

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното и ще продължи да се намалява, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. До вечерта облачността ще се усили, само че ще остане без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток.

Максималните температури ще са 17-20 градуса. Температурата на морската вода е към 15-16 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до среднощ в масивите в западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, само че с развиването на купесто-дъждовната облачност ще има и краткотрайни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15 градуса, а на 2000 метра – към 9 градуса.

През идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Термометрите денем обаче ще демонстрират сред 23 и 28 градуса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР