Военноморската академия на САЩ отново връща основния курс по астронавигация,

...
Военноморската академия на САЩ отново връща основния курс по астронавигация,
Коментари Харесай

US моряците отново ще зубрят астронавигация

Военноморската академия на Съединени американски щати още веднъж връща главния курс по астронавигация, която беше отстранена от образователната стратегия преди 17 години, заяви в. „ Вашингтон пост ”, представен от Новинар бг. Причината за завръщането към ориентацията по небесните тела е възходящата опасност от офанзиви в киберпространството. Американските военни ще се учат да не разчитат напълно на компютърните мрежи и да разпознават нарушаванията на информационните канали. „ Ние се отказахме от небесната навигация, тъй като компютрите са отлични. Проблемът обаче е, че няма авариен вид за установяване на координатите”, разясни лейтенантът пълководец Райън Роджърс, заместник-председател на факултета по корабоплаване и навигация на академията.

Но завръщането към остарелия способ не значи, че курсантите ще бъдат лишени от опцията да употребяват актуалните технологии. Освен това учащите се в академията ще вникват в тънкостите на астронавигацията единствено посредством съществена доктрина, лимитирана до три образователни часа. Намерението на академията е обновената стратегия да се ползва по пилотен план в няколко учебни заведения в Съединени американски щати.

Астронавигацията, която съставлява класическа навигационна дисциплинираност, е разрешила на човечеството да овладее океанските направления. Тя беше изключена от курса на образование в американската военноморска академия през 1998 година поради необятното разпространяване на електронните навигационни системи със сателитни приемници GPS и радиолокационните станции LORAN.

Съединените щати се отхвърлиха напълно от преподаването на дисциплината през 2006 година, само че през 2011 година бяха въведени лимитирани часове в проекта за образование на бъдещите фрагменти от флота. Въпреки това в тях не бяха включени уточнения към възпитаниците на военноморското учебно заведение по какъв начин да употребяват секстант и принадлежности за премерване на координатите, добавя „ Вашингтон пост”. Според изданието от близо 10 години даже учащите се фрагменти на бреговата защита не минават сходен курс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР