Турция отново сред водещите в света по брой плажове със

...
Турция отново сред водещите в света по брой плажове със
Коментари Харесай

Турция отново сред водещите в света по брой плажове със „Син флаг“

Турция още веднъж измежду водещите в света по брой плажове със „ Син байрак “. Отличието се дава на плажове, които са чисти и безвредни, от Фондацията за екологично обучение със седалище в Копенхаген.

Турското държавно управление поредно работи за увеличение на броя на плажовете със „ Син байрак “ всяка година. През тази година оценката ще получат още 16 плажа в южната ни съседка.

На първо място през 2024 година с най-вече плажове със „ Син байрак “ е Испания, а на второ място е Гърция. Турция е на трето място, Италия – на четвърто, а Франция – на пето.

Турция още веднъж измежду водещите в света по брой плажове със „ Син байрак “ 23.05.24 22:30 Съединени американски щати с нова военна помощ за Украйна на стойност 275 млн. щатски $ 23.05.24 22:05 Внимание! Незаконна търговия с медикаменти от Турция в интернет 23.05.24 21:02 Най-малко 38 палестинци са починали при израелски въздушни удари в Газа (ВИДЕО) 23.05.24 20:48 Земетресение в Турция провокира суматоха измежду популацията 23.05.24 20:24

Анталия е с най-вече плажове със „ Син байрак “ в Турция

Тази година Турция добави по три плажа в листата на плажовете със „ Син байрак “ в окръзите Истанбул, Балъкесир и Айдън, по два в окръзите Анталия и Мугла и по един в окръзите Измир, Чанаккале, Текирдаг, Бурса, Къркларели и Ялова.

От листата отпадат плажове в Сакария, Дюздже и Одрин. Тогава 551 турски плажа бяха със „ Син байрак “. Броят им остава неизменен в окръзите като Самсун, Мерсин, Коджаели, Бартин, Орду, Зонгулдак и Ван.

С 233 плажа със „ Син байрак “ Анталия води класацията в Турция, следвана от Мугла със 112 плажа и Измир с 64.

Турция още веднъж измежду водещите в света по брой плажове със „ Син байрак “

Турските плажове са част от програмата „ Син байрак “ от 1993 година, откакто Европейският съюз разгласи 1987 година за година на околната среда. Програмата има за цел да отбрани публичното здраве, както и да продължи тези старания посредством екологично обучение.

Плажовете със „ Син байрак “ се правят оценка по 33 критерия, яхтените пристанища по 38, туристическите лодки по 51, а самостоятелните яхти по 4 критерия и 16 правила за държание.

Тези критерии включват постоянен разбор на качеството на водата, уместно филтриране на отпадъчните води, отбрана на чувствителни естествени зони, съществуване на спасители и съоръжение за първа помощ, проекти за изключителни обстановки, уреди за хора с увреждания, разделно събиране на отпадъците и екологично обучение и информация.

Яхтените пристанища и туристическите кораби също се правят оценка въз основа на корпоративната обществена отговорност и публичната ангажираност.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР