По информация от няколко военни блогъри Вертелецки е заподозрян в

...
По информация от няколко военни блогъри Вертелецки е заподозрян в
Коментари Харесай

Пети арест за подкуп: Задържаха началника за държавните покупки в областата на отбраната в руското МО

По информация от няколко военни блогъри Вертелецки е обвинен в огромни измами. По въпроса към момента няма формален коментар, отбелязва Ройтерс.

" В момента Вертелецки е арестуван по отношение на дело за приемане на огромен рушвет ",  оповестява организация " Интерфакс " като се базира на източник.

По-рано през днешния ден заместник-началникът на Генералния щаб военачалник генерал-лейтенант Вадим Шамарин стана четвъртият почитан чиновник в областта на защитата , задържан през последния месец по отношение на съмнения във взимане на рушвет.

Кремъл съобщи, че карцерът на Шамарин е част от поредна работа за справяне с корупцията.

" Борбата против корупцията съставлява поредна работа. Тя не е акция, тя е непрекъснато продължаваща работа и е неизменима част от дейностите на нашите правоприлагащи организации ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков сподели още, че не може да разяснява допълнително елементи този най-нов случай. По думите му битката против корупцията " продължава във всички звена, без значение дали става въпрос за федерални служби или на общинско равнище ".

Междувременно съветският Следствен комитет през днешния ден изиска някогашният пълководец на съветската 58-ма войска генерал-майор Иван Попов да бъде трансфериран под домакински арест, два дни откакто бе задържан по съмнения в машинация.

В изказване на Комитета се споделя, че се подозира, че Попов е забъркан в кражбата на железни детайли на стойност повече от 130 милиона рубли (1,44 милиона щатски долара), предопределени за създаване на укрепления по фронтовата линия в Украйна.

Миналата година Попов съобщи, че е бил уволнен, откакто споделил на военното управление истината за по това време тежката за Русия конюнктура на фронта в Украйна. Оттогава Русия си върна самодейността и от февруари последователно напредва в източната част на страната, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР