Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за
Коментари Харесай

Джокович е на 1/2-финал в Ню Йорк, прегази Щруф и изравни рекорд

Водачът в международната класация Новак Джокович (Сърбия) се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове " Western & Southern Open " от сериите " Мастърс " с награден фонд 4.67 милиона $, който през тази година беше изместен от Синсинати в Ню Йорк поради пандемията от ковид.

Шампионът през 2018 година се наложи над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:1 за 62 минути и записа 21-ата си победа в 21 мача от началото на сезона.

Джокович е за осми път полуфиналист в конкуренцията, което е подравнен връх.

" Представих се сносно. Започнах малко плътно в първите няколко гейма, само че откакто осъществих пробива в първия сет, нещата започнаха да се получават. Играх доста нападателно, когато изникваше опция, ударите ми влизаха ", сподели Джокович, който проби за 3:1 и до края доминираше.

За място на финала белградчанинът ще срещне номер 8 Роберто Баутиста Агут (Испания), който детронира миналогодишния първенец Даниил Медведев (Русия) след поврат с 1:6, 6:4, 6:3.

Третият подложен Медведев взе безапелационно първия сет, а по-късно загуби втория с късен пробив.

Той започва с брейк в третата част, само че позволи поврат, откакто пропусна 15 благоприятни условия за пробив.

Канадецът Милош Раонич избави мачбол и завоюва против сърбина Филип Крайнович с 4:6, 7:6(2), 7:5.

Крайнович сервираше за мача при 5:4 във втория сет, само че не се възползва. При 5:4 в третата част той имаше мачбол при сервис на противника, само че не съумя да го осъществя и позволи поврат.

Раонич приключи с 24 аса.

На полуфиналите канадецът ще играе против номер 4 Стефанос Циципас (Гърция), който отстрани представителя на домакините Райли Опелка, който се отхвърли при 6:5 гейма в първия сет поради травма на дясното коляно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР