Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от

...
Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от
Коментари Харесай

Ген. Тодор Коджейков: Грешка на охраната - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо

„ Най-трудното за защитата е нападението отблизо разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в навалица и стреля. Всички охранители реагират, вниманието им е ориентирано към нападателя, а министър председателят е сгънат. Ако тръгне втора офанзива от някъде другаде, откъм гърба, той ще бъде доубит “.

Това разяснява в „ Тази заран “ ген. Тодор Коджейков, някогашен шеф на българската Национална работа за защита, откакто през вчерашния ден министър-председателят на Словакия Роберт Фицо беше нападнат от 71-годишен мъж на 150 км от Братислава.

„ Според мен това е неточност и пропуск. Учили са ни, че ние би трябвало първо да се погрижим за охраняемото лице, има дейности, които се разпределят сред чиновниците “, изясни още той.

 ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 2 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 2 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът

„ Има секунди, в които министър председателят е безусловно самичък, в случай че има втори нападател, може умерено да го довърши “, добави специалистът.

Има арестуван за опита за атентат, цялото държавно управление е евакуирано

„ 6-7 индивида се скупчват към нападателя и оставят премиера. Според мен вниманието би трябвало да бъде ориентирано към министър-председателя и един или двама индивида, както и служителите на реда, или хората, които са на втората линия, да са към атакуващия. След това би трябвало да стартира евакуация и да се придвижат по най-бързия метод до безвредно място “, изясни ген. Коджейков.

Той уточни, че на огромни мероприятия, на които участват повече хора, се вършат инспекции с рентген и има контролно-пропускателни пунктове.

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж

„ Тук просто хора са се събрали на улицата и са поискали да приветстват премиера. Според мен нападателят е имал наблюдения по какъв начин и по какъв метод протича всекидневието на премиера и употребява моментът той да излезе от втора линия. От един метър стреля във Фицо – пет изстрела за секунда и половина – две “, уточни ген. Коджейков.

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР