Влязох в политиката по неволя, защото цяла година се разправя

...
Влязох в политиката по неволя, защото цяла година се разправя
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: С Борисов имаме различия, ще уволня НОЩ

Влязох в политиката непредпазливо, тъй като цяла година се разправя по всички вероятни естествени способи със своите съперници, само че няма резултати и явно това е методът, който му е останал. Това съобщи началникът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница в София доцент Атанас Мангъров в предаването “Беновска пита” по “Радио К2”.

“Всички тези хора, които водят по този безразсъден метод всичко, което се случва по време на тази пандемия, са мои опоненти” сподели доцент Мангъров. Приятели сме с Борисов, само че това не значи, че сме на едно и също мнение.

“Ние с Вас сме многодетни родители и несъмнено си даваме сметка, споделям го, с цел да онагледя въпроса си, че в последна сметка един върти кормилото на колата, когато се качат останалите. Борисов е на кормилото. Имах преподавател по математика, който споделяше, че когато сме на едно мнение, ще бъде нашето, само че когато сме на друго, ще бъде неговото.

“Когато индивидът, който управлява страната не е експерт по въпросите, той би трябвало да се допитва до разнообразни хора, до разнообразни отзиви и в тази ситуация виждате, че една група хора, на които това не им е работата, това са хирурзи, това са микробиолози, това са епидемиолози, обаче, такива, които стоят зад бюрото, са поели в свои ръце кормилото и ръководят по най-дилетантски начин” разяснява доцент Мангъров.

Според доцент Мангъров това е равнозначно на това той да прави опити да ремонтира колата си, в случай, че не схваща нищо от авторемонти, само че следвайки инструкции в интернет и управлението за ремонт и нормално резултатите са пагубни.

Той добави, че това, което се приказва за имунизациите, е свободно съчинение и по същия метод да се приказва за футбол и силата на тимове от хора, които не са ходили на мачове.

“Нормалният период за производството, за изпитването на една ваксина е не по-малко от 10-тина години” акцентира доцент Мангъров.

“Аз не съм в АБВ, аз съм с АБВ и те са с мен, тъй като имаме едни и същи визии по въпроса” акцентира той.

Инфекционистът разяснява, че доста хора са с разнообразни политически възгледи,но са от страната на ограниченията и вървят маскирани, само че той е уверен, че в случай че тези хора съумеят да се доберат до властта - те ще стартират да оферират още от същото, а той не желае това да продължава.

На въпрос: Вие по кое време за последно сте се виждал или общувал с Борисов и до каква степен той Ви чува?”, доцентът отговори, че се е виждал с премиера един единствен път през април и от този момент са се чували много пъти, а последният път е бил преди повече от месец.

“Все отново, не забравяйте, че ние сме страната с най-лежерните ограничения и една аргументите, която се оповестява за относително положителните резултати, е точно този метод на използване на ограниченията, а не препоръчваното от щаба - талибански методи” акцентира доцент Мангъров.

Той разгласи, че първата му работа, когато влезне в политиката ще е да предложи да уволнят щаба и да се организира разяснителна среща с всички лекари, на която да се изясни защо става въпрос и какво да вършат. Според него това може да се случи за една седмица и обясненията да са разбираеми и способени, а не да се приказва на правилото - в случай че, то.

“Както вървят нещата, тъкмо преди изборите ще ни удари вълна и няма да стане нищо, само че това са неща, които не са медицински. Това е медицина за политически цели” акцентира доцент Мангъров.

“Никъде няма дефиниран подобен щаб, в който да стоят хирурзи, микробиолози и още не знам какви, които всяка заран да се изтъпанчват и да приказват врели некипели” акцентира доцентът.

Според него способният епидемиолог е проф. Мира Кожухарова, която никой не чува, тъй като има “набедени генерали, ръководители на институти”, а същинските епидемиолози са на назад във времето.

Доц. Мангъров акцентира, че проф. Кожухарова е индивидът, който е работил по време на свинския грип, по време на епидемията от морбили и е била началник на института по заразни заболявания.

Инфекционистът изясни, че не я номинира за най-хубав епидемиолог, единствено тъй като я познава, а тъй като в действителност е по този начин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР