ДЪБЛИН (AP) — ФИФА беше призована от международни адвокати в

...
ДЪБЛИН (AP) — ФИФА беше призована от международни адвокати в
Коментари Харесай

Експерти по правата на човека настояват ФИФА да проучи Саудитска Арабия преди гласуването за Световната купа през 2034 г.

ДЪБЛИН (AP) — ФИФА беше призована от интернационалните юристи в сряда да поддържа личната си политика и да изследва деликатно историята на Саудитска Арабия с човешките права, преди да избере кралството за хазаин Световното състезание за мъже през 2034 година

Документ от 22 страници беше доставен в централата на ФИФА в Цюрих от името на Марк Пийт и Стефан Веренберг от Швейцария и английския юрист Родни Диксън. Те предложиха да работят с ФИФА по проект за деяние и наблюдаване на Саудитска Арабия от самостоятелни специалисти.

Техният документ приканва ФИФА да употребява лоста си в този момент със Саудитска Арабия, с цел да съблюдава интернационалните стандарти за правата на индивида, които международният футбол личната политика на органа от 2017 година насам изисква от домакините на шампионата.

„ Очевидно е, че Саудитска Арабия е доста по-малко от тези условия “, се показва в документа. „ Предвид това, както стоят нещата сега, ФИФА просто не може вярно да й позволи да бъде хазаин на Световното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР