Решението на SEC относно спот ETF за Етериум на VanEck

...
Решението на SEC относно спот ETF за Етериум на VanEck
Коментари Харесай

SEC може да одобри спот Етериум ETF, но не стейкинга – Galaxy Digital

Решението на SEC по отношение на спот ETF за Етериум на VanEck се чака да бъде взето до 23 май, а крайният период за ETH ETF на ARK21 Shares да бъде избран на 24 май.

В светлината на последните събития се оповестява, че тържищата, които имат за цел да котират и търгуват с акции на спот Етериум ETF, са инструктирани да преразгледат своите заявки 19b-4. Това демонстрира вероятен сюжет, при който SEC може да утвърди заявките 19b-4, само че да забави утвърждението на заявките S-1.

За да бъде утвърден и да стартира да се търгува един ETF, SEC би трябвало да утвърди две заявки: заявление 19b-4, което обезпечава регулаторно утвърждение за вписването му, и заявление S-1, което разрешава на ETF да започва и да работи пълноценно.

По създание, макар че 19b-4 може да бъде утвърдено без S-1, ETF не може да стартира да действа без утвърждението на S-1. Този развой отразява началото на търговията със спот Биткойн ETF, която стартира малко откакто и двете заявки бяха утвърдени по едно и също време.

SEC може да се стреми да избегне ответна реакция от страна на крипто общността, само че може би към момента се колебае дали да позволи изцяло спот ETF за Етериум на пазара в този миг.

За да се оправи с това, комисията може да утвърди заявките 19b-4 за общия артикул, само че да забави утвърждението на съответните заявки S-1 от емитентите. Тази тактика би разрешила на организацията дейно да отсрочи стартирането на съответни Етериум ETF-и до по-нататъшно преразглеждане.

Криптовалутите се трансфораха в важен политически въпрос сред двете преобладаващи партии в американската политика. Някои индикации сочат, че демократите клонят към по-строго правоприлагане, въпреки че не всички от тях са срещу крипто. Неотдавна 21 демократи се причислиха към републиканците в гласуването за анулация на Счетоводен бюлетин № 121 (SAB 121).

При администрацията на Байдън в Съединени американски щати беше маркирана строгата регулаторна позиция във връзка с тази промишленост. SEC е образец за този внимателен метод, като правните дейности на федералната организация против крипто фирмите са честа тематика за разискване през последните години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР