Властите в Уелс отмениха всички предвидени за лятото на следващата

...
Властите в Уелс отмениха всички предвидени за лятото на следващата
Коментари Харесай

Уелс отменя всички ученически изпити догодина заради COVID-19

Властите в Уелс анулираха всички планувани за лятото на идната година училищен изпити, вместо тях, с цел да се подсигурява правдивост, крайните оценки ще се слагат въз основа на достиженията в клас през образователната година, заяви уелският министър на образованието Кърсти Уилямс, представена от Ройтерс.
Направен обзор на изпитния развой в края на предходната образователна година е предиздвикал уелското държавно управление да анулира изпитите в края на актуалната, уточни то. Поради ситуацията с КОВИД-19 тези изпити ще бъдат сменени от комбиниране от получените в часовете оценки през миналата образователна година плюс външно оценяване.
"В тази конюнктура е невероятно да осигурим нужните идентични условия за провеждането на изпитите в края на образователната година ", съобщи Уилямс.
Решението на уелските управляващи идва след крушение това лято с ученическите изпити в Англия, когато беше анулиран математически модел, който заради обстановката с КОВИД-19 беше планувано да бъде употребен за изчисляването на изпитните оценки, а повода за анулацията беше провокираното публично отвращение.
В Англия училищен изпити през лятото на 2021 година ще има, само че те ще се състоят с три седмици по-късно, с цел да бъде наваксано спирането на образователния развой поради пандемията, съобщи английското държавно управление.
Министърът на образованието на Обединеното кралство Гавин Уилямсън е изразявал мнение, че изпитите са най-справедливият метод за оценяване.
Той беше обществено осмиван поради метода си към оценяването на изпитите това лято, и беше упрекван, че не е взел поради предизвестията, че плануваният математически модел за оценяване може да докара до несправедливи оценки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР