Властите на Северна Македония са уведомили официално Москва, че оттеглят

...
Властите на Северна Македония са уведомили официално Москва, че оттеглят
Коментари Харесай

Скопие отказа руско консулство в Битоля

Властите на Северна Македония са уведомили публично Москва, че отдръпват единодушието си за основаване на почетно консулство на Русия в Битоля, оповестяват на формалния уебсайт на съветското Министерство на външните работи, като прецизират, че не са получили претекстове за това решение, съобщи " Фокус ".

В коментара на дипломатическото ведомство по случая се споделя че „ няма подозрение, че това още веднъж е политически претрупан, неприятелски жест. Поредната офанзива против нас има за цел да задълбочи разрива в руско-северномакедонските връзки, формиран въз основата на подвластното държание на Северна Македония,за да се показва сляпата преданост на тази балканска страна към западните съдружници, тяхната политика на наказания и жесток напън върху Русия “.

„ Жалко е, че този път в жертва на антируския курс на Скопие е принесена институцията на почетните консули, които оказват помощ за развиването на междуличностните контакти, оказват поддръжка на хората и бизнеса. Явно не се интересуват доста от личните си ползи и предизвикат нашия отговор, който, несъмнено, ще последва “, акцентират от съветското Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР