Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави сънародниците

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави сънародниците
Коментари Харесай

Захариева поздрави българите в Кипър за фестивала „Соватчии”

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави сънародниците ни от Кипър във връзка 4-тия български фолклорен фестивал „ Соватчии ”, оповестиха от външното ни министерство.

„ Щастлива съм, че фолклорният фестивал „ Соватчии “ ще даде опция в другарска и близка страна като Кипър да се чуе за богатата ни история, просвета, традиции и достижения. Силно се надявам тази традиция да продължи и отсега нататък, с присъединяване на български реализатори от всички краища на острова “, показва министър Захариева в приветствен адрес, прочетен от посланика ни в Кипър Любомир Тодоров при започване на форума.

Танцьори и музиканти от всички краища на Кипър се събраха на остарялото пристанище в град Лимасол за фестивала, който се състоя под егидата на Българското посолство в Кипър по самодейност на съдружие „ Българи зад граница “ в Кипър и фолклорна групировка „ Соватчии “. Фестивалът даде опция на посетителите да се срещнат с българските национални обичаи, традиции, обичайни ястия и артикули.

Сред участниците бяха артистът Добрин Добрев, танцова групировка „ Етника “ - Паралимни, танцова школа „ Канатица “ - Никозия и Ларнака, българските учебни заведения с фолклорни сформира, Красимир Панчев от отбор „ Загоре “, известният гъдулар Минчо Минчев и домакините на събитието от фолклорна групировка „ Соватчии “. Гостите на фестивала танцуваха хора на песните на известния национален реализатор Здравко Мандаджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР