Високопоставен политик от Зелената партия на Германия заяви, че страната

...
Високопоставен политик от Зелената партия на Германия заяви, че страната
Коментари Харесай

Германиците очакват предсрочни избори около Великден

Високопоставен политик от Зелената партия на Германия съобщи, че страната може да се насочи към предварителни парламентарни избори " към Великден " след неуспеха на проучвателните диалози за съдружно ръководство, осведоми " Политико ".

" В края на деня ние можем да чакаме нови избори към Великден ", сподели пред радио Deutschlandfunk Юрген Тритин, народен представител от Зелената партия и член на договарящия екип.След завършилите диалози сред консерваторите, свободните демократи и Зелената партия немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че през днешния ден ще се съветва с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Двамата се чака да обсъдят разнообразни разновидности, в това число предварителни избори, държавно управление на малцинството и даже " огромна коалиция " сред консерваторите и социалдемократите, съгласно " Шпигел ". Но Социалдемократическата партия през днешния ден още веднъж повтори, че ще остане в съпротива и че не се безпокои от нови избори.Днес Щайнмайер ще даде конференция.

Крайнодясната " Алтернатива за Германия " дефинира провалените договаряния като " добър ден за Германия ".Лидерите на " Алтернатива за Германия " приканиха Ангела Меркел да подаде оставка като канцлер.

В същото време френският президент Еманюел Макрон изрази паниката си от неуспеха на договарянията за коалиция в Германия. " Не е в полза на Франция нещата да се блокират ", сподели Макрон при започване на среща с опозиционната Републиканска партия.Той разясни, че е разговарял с Меркел по телефона в неделя вечерта.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР