ГЕРБ и ДПС ще успеят да съставят правителство с помощта

...
ГЕРБ и ДПС ще успеят да съставят правителство с помощта
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Правителство ще има по настояване на Пеевски, а не на Борисов

ГЕРБ и Движение за права и свободи ще съумеят да сформират държавно управление благодарение на " ИТН " и то ще бъде образувано не поради желанието на Бойко Борисов, а под натиска на Делян Пеевски.

Прогнозата е на Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, който беше народен представител в няколко от последните Народния събрания, само че не съумя да влезе в 50-ия парламент.

" Правителството, което ще бъде сега, той (Борисов) не го желае, то се случва под натиска на Пеевски, тъй като той има доста мощно въздействие в ГЕРБ, " сподели Мирчев в ефира на bТV.

Разговорите за кабинет по самодейност на водача на ГЕРБ започнаха в понеделник с предложения към Движение за права и свободи, ПП-ДБ и " Възраждане ", само че на тях се отзоваха единствено представителите на Движение за права и свободи.

В претекстовете засе показва, че методът на управлението на ГЕРБ " няма по какъв начин да докара до ръководство, което да работи в полза на страната. "

" Борисов доста добре знае, че ръководство с Делян Пеевски ще му нанесе големи вреди. Пеевски сега има правосъдната система, службите, Министерство на вътрешните работи. Сега ще си има и държавно управление, " разяснява Ивайло Мирчев.

По думите му при започване на ръководството с ГЕРБ от ПП-ДБ са подозирали за " тясната симбиоза " сред Борисов и Пеевски.

" Не знаех обаче, че когато влизаш в кабинета на господин Борисов, виждаш до него господин Пеевски, и решенията там се вземат дружно, " изясни някогашният народен представител.

Самият той е имал два диалога с водача на Движение за права и свободи до момента.

" Аз съм приказвал с Пеевски единствено по тематиката оръжия за Украйна, а Христо Иванов - единствено по тематиката " конституция ", съобщи Мирчев.

Той видя като съществена неточност на своята групировка в това, че не е било обяснено на гласоподавателите " за какво дружно с ГЕРБ подкрепихме едно държавно управление " и този проблем не е бил единствено информационен.

Според Мирчев след изборите сътрудниците " Да, България " и ДСБ в обединението " Демократична България " ще би трябвало " да погледнат повече надясно ".

" Загърбихме дясното. Нещо, което в идващите месеци ще се промени, само че тази смяна не значи делене в огромната коалиция ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР