Великобритания разширява периметъра на забраната за дронове и други безпилотни

...
Великобритания разширява периметъра на забраната за дронове и други безпилотни
Коментари Харесай

Великобритания разширява забранения параметър за дронове около летищата

Великобритания уголемява периметъра на възбраната за дронове и други безпилотни устройства. Мярката се взима след хаоса, който беше породен на летище Гетуик през декември, когато то беше затворено за повече от ден заради летящ наоколо дрон, оповестява Би Би Си.

От 13 март ще е нелегално дрон да лети в границите на три благи (около 5 км), от летището, вместо сегашната възбрана от 0.6 благи, което се равнява на 1 км.

Правителството желае да се вземат по-сериозни ограничения за прекъсване и търсене на безпилотните устройства.

След като през декември бяха наранени над 1000 полета и към 140 000 пасажери, летищата се пробват да подобрят процедурите си за разкриване на дронове и не престават да улавят летящи покрай неразрешените зони. Министърът на превоза Крис Грейлинг е безапелационен: законът е явен, летенето с дрон покрай летище е тежко закононарушение. Той споделя още:

„ Разширяваме зоната за възбрана на полетите, с цел да запазим сигурността на нашите летища и безвредното ни небе. Всеки, който пуска своя безпилотен аероплан покрай летище, би трябвало да знае, че те освен работят безконтролно, само че и незаконно, и могат да се изправят пред отнемане от независимост ".

Асоциацията на отдалечено управляемите въздухоплавателни системи (Arpas UK), която съставлява промишлеността за безпилотни летателни апарати, приветства разширението на зоната, неразрешена за дронове.

" Полицията би трябвало да знае тъкмо какви са разпоредбите и да упражнява пълномощията си по верния метод ", споделя Рупърт Дент, член на комисията на Arpas UK.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР