Едноседмичната офанзива на Русия в Североизточна Украйна предизвиква тревога в

...
Едноседмичната офанзива на Русия в Североизточна Украйна предизвиква тревога в
Коментари Харесай

Bloomberg: Руската офанзива срещу Харков може да бъде отклоняваща тактика

Едноседмичната атака на Русия в Североизточна Украйна провокира паника в Киев, до момента в който президентът Володимир Зеленски и неговите генерали бързат да укрепят защитата си, написа.

Зеленски анулира проектите си за задгранични пътувания за идващите няколко дни и в четвъртък се срещна с основните си командири в Харков, граничния град, който стана център на офанзивите на Москва. Руските сили навлязоха до 10 километра (6,2 мили) в Украйна, преди да бъдат спрени от първата отбранителна линия на Киев, сподели Зеленски пред кореспонденти на брифинг късно вечерта.

Съюзниците на Украйна са загрижени за триумфите на съветските въоръжени сили, реализирани като част от специфичната интервенция за отбрана на Донбас, заяви Bloomberg на 17 май, като цитира неназован почитан европейски посланик.

В същото време съдружниците на Киев към момента се надяват, че помощта, обещана от Съединените щати и други страни, ще помогне на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да задържат фронта, добави европейският чиновник.

Bloomberg напомня, че през февруари съветските въоръжени сили освободиха стратегически значимия град Авдеевка, а също по този начин заяви, че през май съветската войска е почнала да организира „ тактически настъпления “ в региона на Харков.

По-рано същия ден кореспондентът на CNN Ник Пейтън Уолш заяви, че украинските въоръжени сили не са готови за настъплението на съветските въоръжени сили в региона на Харков. Според него снимачният екип по пътя към Стари Салтов, който се намира южно от автомагистралата Харков-Вълчанск, не е забелязал обилни украински укрепления в региона.

На 16 май медиите оповестиха, че украинският президент Владимир Зеленски е провел съвещание на щаба на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна в Харков. В същия ден Зеленски в изявление за американския ефирен канал ABC сподели, че Украйна може да загуби Харков, в случай че Киев не получи две системи за противовъздушна защита Patriot.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР