Великобритания обяви нов кръг от санкции срещу Иран, съобщава Ройтерс. Лондон

...
Великобритания обяви нов кръг от санкции срещу Иран, съобщава Ройтерс.
Лондон
Коментари Харесай

И Великобритания наказва с нови санкции Иран за бруталните репресии

Англия разгласи нов кръг от наказания против Иран , оповестява " Ройтерс ".

Лондон осъди насилието на управляващите в Техеран по отношение на иранския народ, в това число, с двойно - английско и иранско, поданство.

Наказателните ограничения включват заледяване на активи на иранския заместител основен прокурор Ахмад Фазелиан, който съгласно английското външно министерство е виновен за несправедливата правосъдна система, която употребява смъртното наказване за политически цели.

Сред другите глобени са Киюмарс Хейдари, главнокомандващ сухопътните сили на Иран; Хосейн Неджат, заместник-командир на Корпуса на ислямската революционна гвардия; съпротивителните сили " Басидж " и техния заместник-командир Салар Абнуш.

Кооперативната фондация " Басидж ", обвързвана с милицията " Басидж ", и Касем Резаи, заместник-командир на иранските правоприлагащи сили, също попадат под урадите на глобите.
 Европейски Съюз постанова още наказания на Иран
Европейски Съюз постанова още наказания на Иран

Заради репресиите против протестиращи

" Санкционираните през днешния ден - от правосъдни фигури, употребяващи смъртното наказване за политически цели, до бандитите, биещи протестиращи по улиците, са в основата на бруталните репресии на режима против иранския народ ", заяви английският външен министър Джеймс Клевърли.

" Англия и нашите сътрудници изпратихме ясно обръщение посредством тези наказания, че няма да има укритие за виновниците за най-тежките нарушавания на човешките права ", безапелационен бе той.

По-рано през днешния ден страните от Европейския съюз също се споразумяха за.

В началото на януари Революционната армия на Иран за терористична организация, откакто тя свързани с Обединеното кралство, поради антиправителствените митинги.

От септември, провокирани от гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, откакто тя беше арестувана от моралната полиция, която съблюдава за спазването на строгите ограничавания на Ислямската република върху женското облекло. Протестите прераснаха в най-големите безредици в страната от 2019 година насам.
 Англия афишира иранската Революционна армия за терористична организация
Англия афишира иранската Революционна армия за терористична организация

Британският министър председател Риши Сунак прикани Иран да спре задържането на лица с двойно гражданство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР