Велико Търново. Споделена зона за събития, обучения, семинари, срещи и

...
Велико Търново. Споделена зона за събития, обучения, семинари, срещи и
Коментари Харесай

Велико Търново: Споделена IT зона „Хакерспейс“ отвори врати в града

Велико Търново. Споделена зона за събития, образования, семинари, срещи и работа в областта на високите технологии (IT) отвори порти във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Пространството „ Хакерспейс “ се намира в постройката на Европейския център, на комфортно и налично място в централната част на града.
Инициативата на Клуба на програмистите във Велико Търново за основаване на зоната получи поддръжката на общината и на кмета Даниел Панов. „ Хакерспейс “ е основана в част от постройката, която кметството даде на програмистите за безплатно прилагане през идващите 10 години. Великотърновски компании помогнаха с обзавеждането.
Откриването събра програмисти както от Велико Търново, по този начин и от други градове. Сред гостите бе и заместник-кметът на старопрестолния град Ганчо Карабаждаков. Той приветства програмистите и ги поздрави от името на Даниел Панов.
Ганчо Карабаджаков уточни, че зоната „ Хакерспейс “ е образец за сполучливо работещото партньорство сред локалната власт, образованието и бизнеса. „ Убеден съм, че тук ще бъдат основани доста нови планове и нови компании в IT-сектора, ще се родят доста нови хрумвания, които да са потребни както за вас, по този начин също и за нашия град “, обърна се към програмистите Ганчо Карабаджаков.
„ Пространството „ Хакерспейс “ е особено обособено за съответен тип занимания, свързани с високите технологии, с електрониката, с роботиката. Идеята е това да е свободна зона, в която студенти, възпитаници, работещи и въобще всички с интерес към IT-сферата да работят, да се срещат с сътрудници, да намират съидейници, да основават планове “, разяснява ръководителят на великотърновския Клуб на програмистите Невен Боянов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР