Великденският пост е най-строгият, който християните спазват през годината. Много

...
Великденският пост е най-строгият, който християните спазват през годината. Много
Коментари Харесай

Специалисти: От постите се пълнее!

Великденският пост е най-строгият, който християните съблюдават през годината. Много от нас одобряват предизвикването на въздържанието не просто с цел да пречистят душата си, само че и да смъкнат някое-друго ненужно килце, лепнало ни се през зимата.

Противно на упованията обаче, Великденските пости освен че не ни оказват помощ да свалим телесна маса, само че даже ни оказват помощ да наддадем още, считат експерти. Според специалисти по здравословното хранене след постите наддаваме приблизително с три кг поради по-обилното похапване на въглехидратни храни.

За да се оправят с глада, мнозина протягат ръка към тестени и мазни храни, мекици, картофи и ориз, които имат висока калорийна стойност, само че не основават дълго чувство за задоволеност като месото и яйцата, разяснява известният диетолог проф. Донка Байкова, представена от ТрудБг.

По думите на специалиста при придържане към подобен хранителен режим дълго време може да окаже неподходящо въздействие върху хранителната система и да си докараме болки и други проблеми.

 Въглехидрати

Оказва се също по този начин, че през интервала на строгия пост нарастват и случаите на настинки заради неналичието на скъпи хранителни субстанции. Здравни специалисти сигнализират, че тъкмо последователите на този християнски обред се тълпят пред лекарските кабинети.

Проф. Байкова също не скри, че настоящият сезон се явява рисков най-много за хората, които се въздържат от похапване на месо, яйца и млечни артикули. Тя напомни, че температурите са много променливи, нараства популацията на микроорганизмите, а за сметка на това имунитетът се намалява.

 напълняване

Специалистът изясни, че организмът има способността да съхранява значими субстанции за близо двадесет дни, само че по-късно те стартират да липсват. Според проф. Байкова част от тези скъпи субстанции могат да се добият с приема на храни от растителен генезис, само че там те били в други съединения и от време на време оставали неизползваеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР