Вчера ви разказахме за реакцията на шефа на гейм звеното

...
Вчера ви разказахме за реакцията на шефа на гейм звеното
Коментари Харесай

Спенсър: Трябваше да помогнем на Arkane

Вчера ви разказахме за реакцията на шефа на гейм звеното в Microsoft Фил Спенсър, който се извини за положението, в което се появи на пазара Redfall. Освен това, той даде обещание компанията да предприеме нужните ограничения, с цел да не се повтаря случая. Напоследък стана нещо като норма видеоигрите, изключително ААА заглавията, да излизат в едно счупено положение, само че през годините Microsoft са образец за изключение от правилото. Redfall беше рекламирана освен като най-голямата игра, по която са работили Arkane Austin, само че и първата игра на студиото като част от Microsoft. По-рано този месец се оказа, че въпреки и под шапката на Microsoft, Arkane и другите студиа на Zenimax са запазили своята самостоятелност и Microsoft са решили да не се месят в работата по играта (макар и шефът на студиото да твърди, че Microsoft са се намесили и са прекратили работата по PlayStation версията на играта). На фона на фиаското на Redfall човек би се замислил дали същата орис няма да споходи и Starfield – идната огромна игра на Bethesda. Спенсър е уверен, че това няма по какъв начин да се случи, а повода за това е, че за разлика от случая с Arkane Austin, Microsoft оказват помощ на Bethesda.

„ Когато придобиваме обещано студио, заварваме игри, които са в стадий на разработка – неща, които са напълно рано в развиването си и такива, които са в напълно концептуална фаза. Смятам, че би трябвало да стартираме да се ангажираме с игри, които са по средата на продуктовия развой, в случай че към този момент са част от Xbox “, споделя Спенсър в Kinda Funny Xcast. Той продължава с това, че в тази ситуация с Arkane, те са пропуснали момента да се включат в работния развой в точния момент, с цел да разбере студиото какво е да си част от фамилията на Xbox. Трябвало е да употребяват вътрешните си запаси, с цел да им оказват помощ да усъвършенстват пътешествието си. Със Starfield нещата са били разнообразни обаче, тъй като стадия на работа по играта бил в една много по-ранна фаза от тази на Redfall при придобиването на Zenimax от Microsoft.

„ Трябваше да помогнем на Харви (Смит, шеф на Arkane) и екипа по-рано. Мисля, че това би трябвало да се запише на наша сметка. И идваме на самия развой. Става дума за Unreal игра. Разполагаме с няколко студиа, които свършиха в предишното някои страхотни неща с Unreal и мисля, че беше към този момент доста късно да се намесим, когато бяха разпознати съществуването на проблеми “, счита Спенсър.

Starfield излиза на шести септември за платформите на Xbox Series X|S, Windows и в Game Pass.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР