Вчера в магазина една госпожа беше напълнила кошницата с стоки,

...
Вчера в магазина една госпожа беше напълнила кошницата с стоки,
Коментари Харесай

Ало, пенсиите!

Вчера в магазина една госпожа беше напълнила кошницата с артикули, чието количество отвред беше несвойствено за възрастта и общественото ѝ състояние, и плащаше в петолевки. Часът беше 9.30, което би трябвало да ви подскаже каква е възрастовата и обществена стратификация на госпожата. Та пенсията броеше банкнотите като си плюнчеше пръстите с език. Щото тия пущини имат подлия табиет да се лепят една за друга. Направо ми се изправи косата, като я гледах по какъв начин лапа бацилите!
Петолевката, братя от последната възраст, в качеството си на най-дребната банкнота, се явява най-сериозният преносител на болести - грип, жълтеница, краста, трипер. Не, триперът май с по-едри банкноти се пренасяше… Петолевката е напряко мръсна бомба. Върху нея грипният вирус оцелява до три дни. Ако обаче попадне там дружно със тайни от носа или устата, животът му се удължава до 17 дни. За това време вирусът, яхнал петтях лв., обикаля София три пъти и веднъж върви до Самоков. С очите си сме виждал в магазина по какъв начин пенсия вади пет лв. от джеба и целува Св. Иван на сбогуване. И нееднократно сме призовавал пенсиите да се разделят с парите си с лекост, без сълзи и сополи. Особено значимо е това при епидемията от ковид, който си пада малко нещо геронтофил. Според нас е най-добре пенсиите въобще да заобикалят дребните банкноти. По-принцип грипът няма отношение към номинала, само че пенсиите имат, та по тази причина петолевката е най-опасна. Щото, пенсия да хване грип от 100 лв. нацяло може, само че единствено на доктрина.
Шегувам се, бе! Представям си по какъв начин пенсия заобикаля пет лв., за 10 да не приказваме. СПИН да придвижват петолевките, пенсиите отново няма да ги заобикалят! За това предлагахме на държавното управление да вземе решение и парите на пенсиите да се превеждат напряко в супера по местоживеене. И те да боравят с тях безконтактно, по този начин да се каже. То към този момент безконтактен секс има, та…
Да ви кажа един любопитен факт. Полани в Китай разсъниха една пенсия, някой си Хиао Ли, от едногодишна кома, като ѝ дали да помирише банкнота от 100 юана, някъде към 25 лева Споменавам го, та да го имат поради медиците, когато не остане друга надежда…
Отделен въпрос е, че колкото и да се пази човек, не може да се опази. Някой беше споделил, че каквото и да правиш, най-после постоянно побеждават микробите. Просто по този начин е организиран животът. В екосистемите организмите са подредени в хранителна верига, която се състои от три обособени звена: продуцент, консумент и редуцент. Например тревата приема слънчевата сила, фотосинтезира и храни овцата. Тревата е продуцент, а овцата консумент. После идва вълкът и изяжда овцата. Вълкът е втори подред консумент. Понякога може и индивидът да изяде овцата, а вълкът да изяде индивида. В смисъл, че по хранителната верига може да има няколко консумента. След консумента идва редуцентът - бактериите, които разграждат органичните субстанции в неорганични. Те постоянно са най-горе в хранителната верига и имат директна връзка с всички организми. Та както и да го гледаме, в края на краищата всички стигаме до редуцентите. Или, казано простичко, до противоположната страна на моравата.
Затова, братя и сестри, поради на това, че редуцентът може да закъснее, само че постоянно идва, хапвайте, пийвайте, носете си новите облекла, пък в случай че на всичкото от горната страна има и по нещо изпод, благодат версин.
А, бе, да ви запитвам, по какъв начин се оправяте с парите в този момент, когато няма талончета за триене? Да ви кажа ли една рецепта? Навремето я прочетох в " Стандарт ". Вземате една новичка банкнота от 100 лв.. Прегъвате я на четири. Щото четири е цифрата на стабилността. След това я хващате с лявата ръка и произнасяте следното проклинание: " Както нощта притегля деня, а денят нощта, както реките притеглят ручеите, както дамата притегля мъжа, по този начин и тази банкнота да притегли към себе си себеподобните си. Амин! " И готово.
Откъде да вземете банкнота от 100 лева ли? Не ме занимавайте с нелепости! Моята работа е да ви дам ум, а не начален капитал!
Друг метод за бързи пари е да сложите в портфейла си тайната билка на анадолските ходжи - Демир Бозан. Можете да си я изпишете от интернет за 43 лева
Не подсигурявам, че тези два метода са по-печеливши от хазарта, само че сигурно са по-евтини.
 
Автор : Тони Филипов, доктор, Прас-Прес

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР