По-лани, като връзваха с ленти в парковете пейките, никой не

...
По-лани, като връзваха с ленти в парковете пейките, никой не
Коментари Харесай

10 Не!Ща, които доведоха народа до бунт

По-лани, като връзваха с ленти в парковете пейките,

никой не се тормози, че по този начин ще нарастнат копейките.

Други работи се случиха, а други пък не се през туй време,

боязън, яд, неистини и по този начин нататък, нацията спря да дреме.

И през днешния ден към този момент все за нещичко ни е еня,

а защо - всеки към този момент самичък си преценява.

Но народът наш решен е да се надигне,

а за аргументите - едва ли този лист ще ни стигне:

***

1. На имунизациите не имат вяра, да не би с лъчения, отрови вътрешностите да спарват. Правителството наше, както и това в чужбина, крият какво тъкмо има в пустата ваксина. Дали е чип, дали отрова, дали кастрация или другаква поличба? Никой не ти споделя, а в случай че споделя - лъже. А с който пропагандира, ще се разберем на открито като мъже. Коронавирус е машинация, пръскат от самолети, вирус просто няма, а и да има - лекува се с чесън, лимон, амфети. Измислиха го хора гадни, ръководещи света, с цел да го ръководят иначе, тъй като за още власт са жадни.

2. Мерките антипандемични. Колкото публични, толкоз и персонални. Никой същински не ги съблюдава, само че всеки се оплаква, че загазва - банкрути, съкращения, домашни работи, битови настроения. Няма повече способи деликатни да се каже по този начин, щото ограниченията са несъответстващи. Те тука дори са положителни, виж Холандия, Германия, Австралия, добре сме си в Симитли. Но въпреки всичко стотици заведения за хранене и хотели крупни загуби и трайни вреди са поели. Е, не и тези, които без спънка и без касови апарати си работеха прикрито.

3. На топлото цените нови. Дали е договорката зелена, дали е следващ тур кръвопийски, само че цените се катерят нагоре змийски. То дори не толкова гладко, а препускат в галоп, на следващия ден до момента в който светнеш да прочетеш свойта сметка и хоп! - навъртял си нова, по-тлъста от котката на комшийката Петрова.

4. Ядем мръсотии, отпадъци и имитации. Никой не ни пази от преяждане с полуфабрикати. Едни са скъпи, други - евтинджоси, а къде останаха българските марки като да вземем за пример Жоси? Тровят ни, с цел да живее българинът малко, да се поболее и да не си пийва и похапва - сладко. И от следната истина ни е най-гадно: Дебели сме на гладно.

5. Все още има измежду нас абдали, дето от автомагистрала Хемус и стотинка не са открали. А други огромни тарикати подвигнаха покои.

6. На мусаката последната ария е изпята, взеха от народа и зарята. Тричането на куче към този момент е забравено, съвсем цялостното ни културно обезличаване е към този момент направено. Какво ни остава с изключение на да се разкрещим, с цел да можем нашата просвета най-накрая да защитим? Не да я развием, да я украсим, да я подредим и на тези след нас да я дарим - не! Нека да я спрем, капсуловаме и в чекмедже да я заврем, откъдето да я вадим на празник и за малко и без дух с нея да се облечем.

7. И футболът не ни радва към този момент, заляза той като Данчо Лече. 27 години и половина откак ни зарадва нашата тайфа. А днеска чалга, гел, тото и ливади, гении от школи и работливи момчета никой на никое място не вади. И по какъв начин да се тушира фенското напрежение, когато националният ни тим носи оскърбление след оскърбление?

8. Няма тука за мнозина, би трябвало да се юрнат те в чужбина. А туй не е занимание елементарно - учи езици, пътувай, па и бачкай почтено. Нека да се върнат българите тука, нищо че е кочина и ни нарастна токът. Да дойдат, дружно от дъното да излазим, нищо че сме толкова малко и между тях за всичко се ненавиждаме.

9. До протест още ни докара и друга точка значима, въпреки да е девета. Искат да въвлекат във война нацията ни клета. Да сложат самолети, кораби, ракети. Да ги насочат на страна позната - към Русия, която от време на време ни е майката, бабата, сестрата, брата. Третата Световна Ванга я предсказа, в случай че не бе преди 10 години, то тя ще почва към този момент. Ако не желаете присъединяване, в този момент си го кажете, а не заедно Петко с мъжете.

10. Последна е опцията безконечна, явна както и че кръвта е течна. Да би спокойно стояло, не би знамение видяло. Та затуй малко да се поразкършим бясно, с цел да си стартираме годината с нашенско си знамение!

 

Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес

Още от ПРАС-ПРЕС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР