Наскоро българският народ полудя заради някаква измислена класация в британска

...
Наскоро българският народ полудя заради някаква измислена класация в британска
Коментари Харесай

Как да готвим еко-френдли и политически коректно

Наскоро българският народ полудя поради някаква измислена ранглиста в английска медия - кое европейско обичайно ядене оставя максимален въглероден отпечатък - питаше се публикацията. Сиреч - кое ядене е най-неекологично в светлината на Зелената договорка и международните старания за понижаване на нездравословните излъчвания.

Според тази публикация българската мусака ужким била най-неекологичната гозба на целия Стар континент. Кошмарът на Грета Тумбак.

Това естествено е гнусна клюка, против която нашият горделив народ стартира ядосано да шуми. Хората запретнаха крачоли и дни наред опровергаваха тази неистина, която постави мазно леке на нашата национална кухня (нищо, че мусаката е част от османското наследство).

Статията беше изключително сериозна и строго научна, в случай че несъмнено одобряваме за просвета да вземем за пример препоръките на Наталия Кобилкина или Алена.

Само няколко часа откакто публикацията се завъртя из българските средства за всеобщо осведомление се появиха хора, които се заканваха на “Брюксел, който ни забрани мусаката ” - макар че клетият Брюксел хабер си няма за някаква измислена публикация в английски уебсайт.

Но народът си е прав да полудява - на такива съществени трудове би трябвало да се реагира с цялата емоционалност на националния темперамент.

Решихме да отговорим и ние от ПРАС-ПРЕС със също толкоз сериозна публикация, в която даваме няколко рекомендации какво да готвим, без да се излагаме пред чужденците с висок въглероден отпечатък и неприятен холестерол.

***

Първата рецепта, която предлагаме на нашите читатели, е Българо-македонската веган мусака. Тя се прави без месо и без македонска наденица, с цел да няма разногласия за идентичността. Мусаката е също без заливка от яйца, без картофи и още нещо. За нея не се хаби ток или други горива, които в този момент са доста скъпи. Тази мусака е знак на другарството ни с Македония, тъй като е също толкоз съдържателна и има негативен въглероден отпечатък с нулева енергийна взаимозависимост.

Силно предлагаме и Веган-шишчетата от Шиши. Те също са с негативен въглероден отпечатък, вършат се от изчезналите елементи на отслабналия Шиши.

Понеже са пандемични времена и Шиши е огромен донор, чухме, че от мазнините, които са му отстранили, козметици са създали сапун, който ще се подари на нуждаещи се, с цел да си покрият обикновените потребности в тия времена, когато всички би трябвало да си мием ръцете доста старателно.

Много мощна кулинарна рецепта с малко по-голям въглероден отпечатък и хубав рисунък е Пълненото чекмедже по банкянски. Но то има едно стеснение - човек, който може да си разреши пълнено чекмедже, добива фигура на чувал с пачки, отмъкнати от автомагистрала “Хемус ”.

Чухме и за една не доста хуманна процедура, с която гушели някаква Цаца, което е необичайно, тъй като рибите нямат гуша като френските гъски. Ала както при гъските, мъчителите желали с това гушене да усилят черния дроб на Цацата - само че ние сме срещу тия безчовечен практики в кулинарията!

Без да си сменя рецептата и формулата, известният Турски паток, който някои назовават Балкански паток, към този момент ще се споделя Турска пуйка в личен газ - с цел да няма повече обърквания. Това се прави и по отношение на Възродителния развой на Турция в Организация на обединените нации, която към този момент е Тюркийе (Turkiye) - до момента ставаха обърквания, тъй като na британски думата за името на Турция е същата като за пуйка - Turkey.

Други лесни, бързи и вкусни предписания, с които може да блеснете даже в “Черешката на тортата ”, са Патица по кърджалийски, Прилеп по ухански и Фурми по дубайски.

След историческия 50 конгрес на Българска социалистическа партия пък доста настоящи стават Корн-флейките - в чест на следващата несполучлива оставка на Корнелия Нинова.

 

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес

Още от ПРАС-ПРЕС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР