Министърът на спорта Радостин Василев блесна с идеята за приятелска

...
Министърът на спорта Радостин Василев блесна с идеята за приятелска
Коментари Харесай

Мач на дружбата и добросъседството

Министърът на спорта Радостин Василев блесна с концепцията за другарска среща по футбол сред държавните управления на С. Македония и България. Това да има нещо приятелско сред двете страни единствено по себе си е вест. Но подобен мач ще има. Както ще има и мач по ръгби сред смесената българо-македонска историческа комисия.

Ето по какъв начин ще протече футболната среща.

***

На стадион “Гоце Делчев ” в Гоце Делчев стартира първото полувреме сред държавните управления на България и Северна Македония. Футболистите са на терена. С цел икономисване на време, вместо химните на двете страни - “Мила родино ” и “Денес над Македонија ”, от уредбата звучи “Шуми Марица ”.

1-ва минута. Веднага прави усещане, че в състава на Северна Македония има повече албанци, в сравнение с в националния тим на Швейцария. В състава на България пък има някогашен канадец и някогашен израелец.

8-ма минута. Калина Константинова подема остра офанзива към вратата на гостите, а северномакедонците пеят: “Назад, обратно, моме Калино, не мой да одиш у пеналтерията, че у назе има мощна отбрана, не ке можеш да я преминеш. ”

15-а минута. Еко-Сандов желае спиране на мача, тъй като футболистите на терена мачкали тревата.

25-а минута. Гол за България, дело на Теодора Генчовска! Външната министърка вкарва с гърди, посъветвана от Петко Сертов.

35-а минута. 2:0 за България с нов гол на Генчовска! Какъв поврат обаче! Македонците афишират Генчовска за тяхна, тъй като името й приключва на “-ска ” и по този начин резултатът става 2:0 за С. Македония.

39-а минута. Съдията свири дузпа за С. Македония. Публиката в Гоце Делчев скандира: “Съдията, съдията - хомо Илинден! ” 3:0 за Северна Македония.

45-а минута. Най-грубият състезател в състава на България Бойко Рашков влиза остро в краката на неприятелски състезател, в резултат на което тежко контузен лежи Миле Попйорданов. Тъй като България няма медицински хеликоптер, подобен каца от бедната С. Македония и отнася потърпевшия към най-близката незабавна помощ в С. Македония.

Край на първото полувреме. Второто ще се играе в С. Македония. За задачата двете държавни управления се качват на колите и потеглят за София, откъдето по-късно хващат самолета по новата линия София-Скопие. Цялото това упражнение се прави, с цел да не лети празен самолетът за Северна Македония.

На стадион “Гоце Делчев ” в Прилеп стартира второто полувреме на мача. По самодейност на американски конгресмен и второто полувреме се предава директно в ефира на CNN. Това се прави от почитание към македонците, задето са разкрили Америка преди Колумб. Пред CNN конгресменът декларира: “Нашата Америка 100 % е македонска, тъй като е Северна. ”

48-а минута. Дузпа за България, зад коженото кълбо застава Кирил Петков. За да не утежни стартирания разговор с македонците, Петков праща топката високо в небето и смъква репетиращия за полет в Космоса македонски астронавт на Слави.

52-а минута . България понижава резултата на 3:1, откакто вратарят на С. Македония министър председателят Димитър Ковачевски пуска обикновен гол. От публиката се чува: “Димитре, разсъни се! ”

68-ма минута. Атака на Асен Василев, който разумно започва мача като ляв бек, защото и проектобюджетът му е ляв. Василев центрира и гол с глава бележи Кор. Нинова! Тя се извисява над всички, тъй като е на кон. 3:2 за С. Македония.

90-а минута. Съдията свири края на тази среща, за която президентът Радев споделяше, че е прибързана. Мачът приключва с резултат 3:2 за С. Македония, който незабавно е вписан в македонската конституция.

 

Автор: Мирослав Милков, Прас-Прес

Още от ПРАС-ПРЕС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР