Комплекс от 28 вилни сгради предстои да бъде изграден в

...
Комплекс от 28 вилни сгради предстои да бъде изграден в
Коментари Харесай

Комплекс от вили предстои да бъде изграден близо до Ропотамо

Комплекс от 28 вилни здания следва да бъде построен в Приморско, околност Шопака. Къщите ще са на един или два етажа с височина до 7 метра и потенциал до четирима души. Това излиза наяве от капиталово предложение, качено в уеб страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, за Оценка на въздействието върху околната среда, видя Economic.bg.

Възложител на плана е Мартин Светославов Маринов, който е притежател на земята, която е била земеделска, само че е със заменен статут.

Местност Шопака е ситуирана сред държавен път Бургас – Резово, държавен път Приморско – Ясна Поляна – Бургас и стопанска зона на гр. Приморско.

С времето тази околност се постанова като място за комерсиална и складова активност, главно за продажба на строителни материали. В региона са построени три огромни хипермаркета, както и бензиностанция.

Компанията, която се занимава с капиталовото планиране, е „ Геопроект – Приморско „ ЕООД. Фирмата е записана през 2005 година в гр. Приморско, а едноличен притежател на капитала и шеф на компанията е Дамян Димитров Петков, съгласно данни от Търговския указател.

Собственикът на земята, върху която има проект да бъдат построени вилите, е Мартин Светославов Маринов. Той е притежател на „ Кайт-Сърф зона “ ЕООД. Фирмата е учредена през 2007 година и се занимава с образование за придобиване на дееспособност за ръководство на транспортни средства, както и отдаване чартърен на средства за воден превоз.
Отрицателно влияние върху природата?
В мнението на Регионалната ревизия по околна среда и водите – Бургас от 8 април се споделя, че планът има възможност да окаже доста негативно влияние върху естествени местообитания, типовете и техните местообитания, предмет на запазване в предпазена зона „ Ропотамо “.

В резултат на всичко това от районната ревизия желаят да се изготви обстоен отчет за оценка на степента на влияние върху предпазената зона. Да се показват смекчаващи ограничения за „ попречване, понижаване и допустимо най-пълно премахване на неподходящите въздействия от реализиране на капиталовото предложение върху типовете, отвън тези, предмет на запазване на предпазената зона “ – пишат още от районната ревизия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР