Европейски документ алармира за опасността Русия да се намеси в

...
Европейски документ алармира за опасността Русия да се намеси в
Коментари Харесай

ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори

Европейски документ сигнализира за заплахата Русия да се намеси в изборите в България, които предстоят на 9 юни. Това сподели евродепутатът и някогашен наш дипломат в Северна Македония Александър Йорданов в " Денят на Фокус " . В тази връзка Европейският парламент е приел обща резолюция, препоръчана от 5 парламентарни групи, на която са се противопоставили крайнолеви и крайнодесни детайли, добави Йорданов. 429 гласа и 27 срещу е резултатът, при 48 въздържали се. “Резолюцията постулира, че би трябвало да се възпре съветската експанзия в европейския свят ", сподели Йорданов.

" Резолюцията се базира на признати документи - предходни резолюции, да вземем за пример “Русиягейт " - изказвания за съветска интервенция в демократичните процеси в Европейски Съюз и други В документа се загатват случаи на интервенция на Русия в демократичните процеси в избрани страни, става дума за избрани жители, без съответни имена. Белгийският министър председател да вземем за пример съобщи въз основа на следствие на службите, че Русия се е обърнала към евродепутати и им е платила, с цел да популяризират съветската агитация ", разясни Йорданов. Той загатна за още няколко сходни случая.

Посочен е въпросът с госпожа Татяна Жданока от Латвия, за която се споделя, че е предоставяла информация на съветското разузнаване против възнаграждение. " В резолюцията се показва безпокойствие за увеличение на опитите на Русия да се намеси в идните избори на 9 юни. Съществува мрежа от сътрудници на дезионформация в медии, НПО-та, политически партии в интерес на Русия, счита резолюцията. Изразява се угриженост от съветските парцели на територията на страната ни, някои от които са центрове на съветско въздействие ", продължи Йорданов.

" Направих изявление по този мотив и обърнах внимание, че държавното управление би трябвало да отнеме собствеността на възстановителен комплекс " Камчия ", благосъстоятелност на кметство Москва. Преди време този център бе разгласен от самия Лавров за център на " меката мощ " на Руската федерация ", акцентира евродепутатът.

“В Европарламента бе заложен въпросът по какъв начин да разпознаем сътрудниците на Кремъл. Зададе го някогашният министър-председател на Литва. Той обърна внимание на метода “патешки тест ". Ако нещо наподобява като патица, плува като патица и кряка като патица, най-вероятно е патица. За какво приказват съветските сътрудници, по какъв начин държат те медиите да показват гледната точка на агресора, наследници на комунистически семейства ли са - това са признаци, по които може да ги познаете. Ако един политик предлага през днешния ден да не се дава оръжие на Украйна, в случай че партия получава финанси от Кремъл или олигарси, свързани с Москва, евентуално става дума за агентура ", заключи Александър Йорданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР