Автор: МЕНИДЖЪР НЮЗФранция се стреми да засили икономическите отношения с

...
Автор: МЕНИДЖЪР НЮЗФранция се стреми да засили икономическите отношения с
Коментари Харесай

Франция и Германия подготвят съюз на капиталовите пазари срещу изтичането на средства към САЩ

Автор: МЕНИДЖЪР НЮЗ

Франция се стреми да ускори икономическите връзки с Германия до степен на основаване на съюз на финансовите пазари. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в изявление за Bloomberg.

„ Искаме да развием френско-германски консенсус за съюз на финансовите пазари, да имаме единна система за взимане на решения, единна система за контрол и доста по-тесен съюз на финансовите пазари “, сподели президентът на републиката.

Макрон също акцентира, че до момента забележителна част от спестяванията на фирмите в Европейски Съюз се употребяват за стимулиране не на европейската, а на американската стопанска система: „ Всяка година 300 милиарда евро спестявания отиват за финансиране на стопанската система на Съединени американски щати, тъй като ние сме непривлекателни “. Френският водач означи, че това е една от главните аргументи да се постанова по-голяма унификация на финансовия бранш в Европейски Съюз. „ Нуждаем се от доста повече консолидация “, добави Макрон.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз губи 300 милиарда евро годишно, които отиват в Съединени американски щати под формата на приключване на капитали, което подкопава европейската финансова система и конкурентоспособността на европейските компании. Тя акцентира, че в отговор Европейски Съюз би трябвало да приключи основаването на съюз на финансовите пазари в съюза.

То стартира през 2012 година като част от основаването на банков съюз в отговор на рецесията с еврото, избухнала през 2010 година Тези нововъведения са ориентирани към хармонизиране на банковите и финансови разпореждания в страните от Европейски Съюз. Например основаване на идентични условия за кредитиране на европейски компании, изключително дребни и междинни предприятия, или общоевропейски правила за корпоративен банкрут.

Инфо: manager.bg

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР