Британците са изправени пред криза с морбили, тъй като инфекциите

...
Британците са изправени пред криза с морбили, тъй като инфекциите
Коментари Харесай

Случаите на морбили се утрояват в Обединеното кралство, тъй като новата карта показва къде са инфекциите - проверете района сега

Британците са изправени пред рецесия с морбили, защото инфекциите до момента тази година са се утроили повече от броя на случаите за цялата предходната година.

Нова карта оголи клъстерите от огнища на смъртоносната викторианска болест, като Уест Мидландс е най-засегнатият. Данни от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) демонстрират, че повече от 1000 случая към този момент са доказани посредством лабораторни проби в Англия от декември.

За съпоставяне, през 2023 година е имало 362 случая. Тазгодишното огнище, за което се счита, че е почнало още през октомври в Бирмингам, сега е най-тежкото от десетилетие.

Морбили е вирус, излъчен по въздуха, характеризиращ се с петнисти обриви и сходни на простуда признаци и може да докара до хоспитализация или даже гибел. Засяга най-вече деца и макар че се счита, че имунизацията MMR (морбили, паротит и рубеола) е предотвратила 57 милиона смъртни случая, свързани с морбили сред 2000 година и 2022 година, усвояването е намаляло през п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР