Увери, че властите знаят кой стои зад комплотаТурският президент Реджеп

...
Увери, че властите знаят кой стои зад комплотаТурският президент Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган съобщи за заговор за преврат в Турция

Увери, че управляващите знаят кой стои зад комплота

Турският президент Реджеп Ердоган удостовери появилите се преди този момент известия за подготвян държавен прелом в Турция, като увери, че управляващите знаят кой стои зад заговора, заяви РИА Новости. 

„ Знаем към какво се стремят тези, които желаят да разделят хората. Прекрасно знаем кой е куклата, а кой кукловодът. Но няма да паднем в този капан. Това, което ни отива, е достолепие и толерантност “, съобщи Ердоган на съвещание в сряда на парламентарната група на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР). 

Президентът не уточни съответно кой стои зад комплота, само че свърза хипотетичните заговорници със неразрешената в Турция организация ФЕТО. И предизвести, че „ всеки, който излезе отвън рамките на закона, ще бъде открит “.

ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен бе посочена от управляващите в Анкара като виновна за опита за прелом през юли 2016 година Тогава при конфликти с превратаджиите бяха убити над 250 души, а повече от 2500 бяха ранени. Арестувани бяха над 80 000 души, а към 150 000 държавни чиновници, в това число военни, бяха уволнени. 

В нощта против сряда Ердоган организира изключително съвещание с шефовете на разузнаването и с министъра на правораздаването. В сряда министърът вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че „ някои сили се пробват да подхващат дейности против президента и държавното управление “. 

В началото на седмицата Девлет Бахчели - ръководител на турската Партия на националистическото деяние, която е съдружник на ръководещата ПСР, заяви за допустима подготовка на нов прелом в страната. Бахчели уточни, че се приготвя скрит план против ръководещия алианс и добави, че някои чиновници на полицията и правосъдната система възнамеряват да повторят опита за прелом от 2016 година

Междувременно управляващите в Анкара направиха интервенция против незаконната организация „ Айхан Бора Каплан “, при която бяха арестувани високопоставени полицейски чиновници.

„ Правят се опити за заблуждение на нашето държавно управление, ще идентифицираме организацията, чиито дейности са ориентирани против нашия президент. Както проникнахме в бърлогата на предателите от Кюрдска работническа партия (ПКК) и ФЕТО, по този начин ще открием и тези нарушители, където и да се крият “, отсече Министерство на вътрешните работи шефът Али Йерликая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР